ΣΤΙΛ

91 χρόνια από την γέννηση της Grace Kelly - 6 φορές που μας ενέπνευσε με το στιλ της


Μάρθα Κουμπάνη

12 Νοεμβρίου 2020

91 χρόνια από την  γέννηση της Grace Kelly - 6 φορές που μας ενέπνευσε με το στιλ της

Σαν σήμερα, πριν 91 χρόνια γεννήθηκε η γυναίκα, που έκανε πραγματικότητα, αλλά και έζησε το παραμύθι. Η Grace Kelly παραμένει ένα από τα πιο μοντέρνα εικονίδια της εποχής μας. Ενώ αποχώρησε από τη μεγάλη οθόνη στα 26 της, όταν παντρεύτηκε τον Rainier III το 1956, το ξανθό αστέρι άφησε μια μόνιμη κληρονομιά. Το εκλεπτυσμένο στιλ της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, επηρεάζει το στιλ για συνδυασμούς twinset-and-pearl και μέση. Εάν επρόκειτο να αναζητήσετε το "κλασικό στιλ" στο λεξικό, σίγουρα θα υπήρχε δίπλα το όνομα της. 

Η ηθοποιός, η οποία ήταν γνωστή για ταινίες όπως το Rear WindowDial M for Murder και To Catch a Thief,  του Hitchcock, έγινε η πριγκίπισσα του Μονακό μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Rainier III το 1956. Φυσικά, το στιλ της ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ενδύματα, που ταίριαζαν στον βασιλικό τίτλο της. Ως η επιτομή της κομψότητας, η Kelly λάτρεψε τα απλά εκλεπτυσμένα κομμάτια όπως λευκές μπλούζες με κουμπιά, όμορφα κεντημένα φορέματα, ολόσωμα μαγιό, τουίντ σετ με φούστες, μακριά γάντια και μαντήλια.

Όσο κλασικό όμως, κι αν ήταν το προσωπικό στιλ της, δεν έγινε ποτέ βαρετό ή προβλέψιμο. Αυτές είναι οι 6 φορές που το στιλ της Χολιγουντιανής σταρ και μετέπειτα Πριγκίπισσας, μας ενέπνευσε.

Η Grace Kelly επέλεξε ένα γαλλικό σατέν φόρεμα σε γαλάζιο του πάγου, σχεδιασμένο από τον Edith Head, όταν βραβεύτηκε με το Όσκαρ της Καλύτερης Ηθοποιού το 1954, για το δράμα The Country Girl.

jenny.gr

Το πριγκιπικό νυφικό

Το κομψό φόρεμα χρειάστηκε 30 μοδίστρες, έξι εβδομάδες σκληρής εργασίας, 23 μέτρα από μεταξωτό ταφτά, rose-point δαντέλες και μαργαριτάρια, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε πραγματικά.

jenny.gr

Το εντυπωσιακό gown που φόρεσε στην ταινία High Society το 1956. 

jenny.gr

Η Grace Kelly λάτρευε τους παστέλ τόνους σε ρούχα και αξεσουάρ. 

jenny.gr

 Οι πέρλες ήταν από τα αγαπημένα της κοσμήματα.

jenny.gr

Το σμαραγδί στράπλες φόρεμα με τα κεντημένα κρύσταλλα, που φόρεσε στην St.Patrick's day, το 1954. 

jenny.gr

Πηγή φωτογραφιών: Getty/Ideal Image

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.