ΣΤΙΛ

Η ζωή του μετρ της υψηλής ραπτικής Cristóbal Balenciaga γίνεται σειρά


Μάρθα Κουμπάνη

8 Δεκεμβρίου 2020

Η ζωή του μετρ της υψηλής ραπτικής Cristóbal Balenciaga γίνεται σειρά

Ο Cristóbal Balenciaga (Κρίστομπαλ Μπαλενσιάγα) ο couturier που έγινε δάσκαλος όλων των σχεδιαστών πρόκειται να είναι το θέμα σειράς της ViacomCBS International Studios. H σειρά θα αφηγείται τη ζωή του διάσημου Ισπανού σχεδιαστή πίσω από τον δημοφιλή οίκο μόδας Balenciaga που τώρα ανήκει στον όμιλο Kering. Το σενάριο υπογράφουν οι Ρεμπέκα Πόλοκ και Κας Γκράχαμ, την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Τζέιμς Κεντ, και εκτελεστική παραγωγός είναι η Φρίντα Τορεσμπλάνκο της Braven Films.

Η παραγωγή της πρώτης σειράς για την τηλεόραση που απεικονίζει τον The Master της υψηλής ραπτικής, ο οποίος εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές μόδας όλων των εποχών, πρόκειται να ξεκινήσει το 2021. Παρότι ηγήθηκε στην επανάσταση της μόδας με τη δεξιοτεχνία και την τελειομανία του, ο Cristóbal Balenciaga θεωρούνταν απρόσιτος καθώς κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, Μάλιστα ο Balenciaga είχε δώσει μόνο δύο συνεντεύξεις τύπου κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του.

Γεννημένος το 1895 στο μικρό ψαροχώρι Γκετάρια, στην περιοχή των Βάσκων, στη βόρεια Ισπανία, ο Balenciaga γνώρισε τη μόδα από τη μητέρα του, μοδίστρα με πελάτισσες από τις πιο μοντέρνες και αριστοκρατικές οικογένειες της περιοχής. Το 1917, σε ηλικία 22 ετών, ίδρυσε τον πρώτο του οίκο μόδας στο Σαν Σεμπαστιάν και αργότερα επεκτάθηκε στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, προτού μετακομίσει στο Παρίσι το 1937. Εκεί ήρθε σε επαφή με την κοσμοπολίτικη ζωή.

Τη δεκαετία του 1950, ο Balenciaga παρουσίασε στιλ και σιλουέτες που θεωρήθηκαν επαναστατικές για εκείνη την εποχή. Η σειρά Cristóbal Balenciaga εντάσσεται στις προσπάθειες του στούντιο να αναδείξει προσωπικότητες με πολιτισμική επιρροή, καλλιτέχνες και δημιουργούς, των οποίων ο αντίκτυπος υπερβαίνει κατά πολύ την περίοδο που έζησαν.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Wikipedia

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.