ΣΤΙΛ

Mary Janes: To "ταπεινό" τακούνι θα γίνει ο ήρωας των φετινών γιορτών


Μάρθα Κουμπάνη

20 Δεκεμβρίου 2020

Mary Janes: To "ταπεινό" τακούνι θα γίνει ο ήρωας των φετινών γιορτών

Έναν χρόνο πριν, μιλούσαμε για την είσοδό μας στη νέα δεκαετία, τα νέα 20's και την αναβίωση του στιλ των flapper girls. Mίνι φορέματα σε ίσια γραμμή, μακριά γάντια με λεπτομέρειες από φτερά στα φινιρίσματα των ρούχων και φυσικά girly Mary Jane shoes.

Το 2020 αποδείχτηκε ότι είχε άλλα σχέδια, και έτσι φέτος θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο σπίτι με την οικογένειά μας. Η παραμονή στο σπίτι δεν σηκώνει υπερβολές στο glam και έτσι τα party looks θα είναι down to earth.

Τα killer ψηλοτάκουνα δεν ενδείκνυνται, κι έτσι το πιο "ταπεινό" block heel, θα γίνει ο "ήρωας" που θα σώσει τα γιορτινά σύνολα. Ίσως να μην είχατε σκεφτεί ποτέ τα Mary Janes ως επιλογή για μια festive εμφάνιση, όμως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Τα παπούτσια με άνετο και σταθερό τακούνι και μπαρέτα χαμηλά στο cou-de-pied, επιστρέφουν. Για την ιστορία φορέθηκαν με πάθος στα 20's από τις γυναίκες, αλλά στην πραγματικότητα ξεκίνησαν ως παιδικά παπούτσια για αγόρια και κορίτσια στις αρχές του 20ού αιώνα.

Σε ένα από τα διάσημα comics της εποχής, το Buster Brown, η μία από τους μικρούς πρωταγωνιστές φορούσε αυτό το στιλ υποδημάτων. Τότε, η εταιρεία παπουτσιών Brown Shoe Company τα ανέδειξε το 1904, ενώ η μικρή Mary Jane τους έδωσε το όνομά της.

Η επάνοδος του preppy τα κάνει πιο επίκαιρα και κομψά από ποτέ, με τους Chanel, Prada και Μiu Miu να τα συμπεριλαμβάνουν στις συλλογές τους και φέτος. Υπόσχονται να δώσουν αυτή την doll-ish πινελιά στα look μας, τόσο με την vintage γραμμή τους όσο και τις λεπτομέρειες: Aγκράφες, embellished κρύσταλλα, βελούδινη υφή. Το νέο στοιχείο είναι τα ακόμα πιο εντυπωσιακά chunky τακούνια, που αγγίζουν σχεδόν το ύψος της πλατφόρμας, και τα κάνουν πραγματικά statement.

Οι Γαλλίδες τα φορούν με πλεκτά φορέματα ή LBDs και γυμνά πόδια.

Για ένα scandi twist, θα τα φορέσουμε με χρωματιστά ή λευκά καλσόν.

Δείτε τα ωραιότερα Mary Janes

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.