ΣΤΙΛ

O oiκος Max Mara εμπνέεται από την φωτογράφο Lee Miller για την Pre Fall 2021


Μάρθα Κουμπάνη

21 Δεκεμβρίου 2020

O oiκος Max Mara εμπνέεται από την φωτογράφο Lee Miller για την Pre Fall 2021

Η Elizabeth ‘Lee’ Miller ήταν Αμερικανίδα φωτογράφος και φωτορεπόρτερ. Ήταν μοντέλο στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1920 πριν πάει στο Παρίσι, όπου έγινε φωτογράφος μόδας και καλών τεχνών. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν ανταποκρίτρια πολέμου για τη Vogue, καλύπτοντας γεγονότα όπως ο βομβαρδισμός του Λονδίνου, η απελευθέρωση του Παρισιού και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Buchenwald και Dachau.

Η καριέρα της στη μόδα ξεκίνησε από το Manhattan όταν πετάχτηκε κατά λάθος μπροστά από ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός ήταν ο εκδότης περιοδικού της Condé Nast.

Η ευφυΐα, το ταλέντο και ο τολμηρός χαρακτήρα της ενέπνευσαν σειρά σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Man Ray, Max Ernst, Magritte, Cocteau και Picasso.

Oι ασπρόμαυρες εικόνες της καθώς και η ίδια η ζωή της γίνονται το θέμα της ‘combat tailoring’ όπου οι ουδέτεροι τόνοι πρωταγωνιστούν. Αυστηρά κοστούμια, ύφασμα grisaglia και prince-de-galles με μεγάλες χρηστικές τσέπες. Το στρατιωτικό στιλ ποτέ δεν ήταν πιο θηλυκό.

Πάρτε ιδέες για μίνιμαλ looks:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.