ΣΤΙΛ

Stella Tennant: Η αριστοκρατική καταγωγή, ο γάμος και ο μυστήριος θάνατος


Μάρθα Κουμπάνη

24 Δεκεμβρίου 2020

Stella Tennant: Η αριστοκρατική καταγωγή, ο γάμος και ο μυστήριος θάνατος

Ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα που μεσουράνησαν στα 90s, το θρυλικό μοντέλο από τη Βρετανία, Stella Tennant, έφυγε αιφνίδια από την ζωή σε ηλικία 50 ετών, μόλις πέντε μέρες μετά τα γενέθλιά της και μόλις λίγους μήνες μετά το χωρισμό της από τον σύζυγό της David Lasnet.

Η ακριβής αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής. Η αστυνομία στη σύντομη δήλωσή της ανακοίνωσε μόνο πως ο θάνατός της ήταν ξαφνικός και δεν έχει συμβεί κάτι ύποπτο.

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι τα τελευταία 21 χρόνια όταν τον περασμένο Αύγουστο έγινε γνωστή η είδηση του χωρισμού τους. Η οικογένειά της δήλωσε: "Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατο της Stella Tennant στις 22 Δεκεμβρίου 2020. Η Stella ήταν μια υπέροχη γυναίκα και έμπνευση για όλους μας. Θα μας λείψει πολύ. Η οικογένειά της ζητά το σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής".

Η Stella Tennant ήταν η εγγονή του Andrew Cavendish, του 11ου Δούκα του Devonshire και της Deborah Mitford. Γνώρισε τον Lasnet στο απόγειο της δόξας της. Εκείνος ήταν Γάλλος φωτογράφος και συναντήθηκαν σε μια φωτογράφιση στη Νέα Υόρκη. Παντρεύτηκαν στη Σκωτία το 1999 και ζούσαν κοντά στο κτήμα του 16ου αιώνα των γονιών της. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά.



Ο κόσμος της μόδας θρηνεί σήμερα τον χαμό της με κορυφαίους οίκους μόδας να αποτίουν φόρο τιμής στη μούσα τους. «Ο οίκος Vercace πενθεί για το χαμό της Stella Tennant. H Stella ήταν η μούσα του Gianni Vercace για πολλά χρόνια και φίλη της οικογένειας. Θα μας λείπεις για πάντα, Stella. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στην ανακοίνωσή του στο Twitter ο διάσημος ιταλικός οίκος μόδας.

Η Tennant είχε σπουδάσει γλυπτική στο Winchester School of Art, όμως πάντα ήθελε να γίνει μοντέλο. Έτσι από το 1993 έστελνε φωτογραφίες της σε μεγάλα περιοδικά μόδας και τελικά τα κατάφερε. Παρά την εξωτική και αιθέρια ομορφιά της, με το χλωμό πρόσωπο, το κοφτερό βλέμμα και την σκληρή έκφραση, τράβηξε την προσοχή των φωτογράφων λόγω της μύτης της και της ασυνήθιστης διάτρησης του ρινικού διαφράγματος.




Πόζαρε για όλα τα μεγάλα περιοδικά μόδας στον κόσμο και έγινε το κεντρικό πρόσωπο των Chanel και του Dior, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση αφού εκτός από το DNA της και η ίδια της η εμφάνιση απέπνεε, μια ψυχρή και συνάμα αριστοκρατική γοητεία, η οποία ταίριαζε απόλυτα με την κλασική κομψότητα που πρεσβεύουν οι Γαλλικοί οίκοι.

Η Tennant είχε στενή σχέση με τον Karl Lagerfeld και έγινε το πρόσωπο για πολλές καμπάνιες του Calvin Klein και της Burberry.





Το 2012 εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων και εντυπωσίασε. Ακόμα ήταν ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.