ΣΤΙΛ

H Paris Fashion Week θα πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό


Μάρθα Κουμπάνη

12 Ιανουαρίου 2021

H Paris Fashion Week θα πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Couture Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, αλλά χωρίς την παρουσία κοινού. Όπως δήλωσε στο WWD, o Pascal Morand, πρόεδρος της Fédération de la Haute Couture et de la Mode, διοργανώτριας αρχής της Paris Fashion Week, οι οδηγίες από τα κεντρικά της αστυνομίας του Παρισιού λένε ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρουσία κοινού, είτε πρόκειται για fashion shows ή οποιοδήποτε άλλο event".

Με άλλη δήλωση στο The Associated Press, οι διοργανωτές εξηγούν ότι "οι οίκοι μπορούν να διοργανώσουν runway shows με μοντέλα και να τα μεταδώσουν live, με την προϋπόθεση ότι τα events τους θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών".

Το Παρίσι βγήκε από την καραντίνα στις 15 Δεκεμβρίου, όμως κλειστά παραμένουν εστιατόρια, μπαρ, σινεμά, θέατρα και μουσεία ενώ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Οι συναθροίσεις απαγορεύονται και η Εβδομάδα Μόδας θα συμμορφωθεί στους κανονισμούς για την πραγματοποίηση των Μen’s και Ηaute Couture fashion shows, και στη συνέχεια των ready-to-wear συλλογών.

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου με τις αντρικές συλλογές, ενώ για τις 25 Ιανουαρίου με 28 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η Haute Couture.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.