ΣΤΙΛ

Dior: Για την Haute Couture συλλογή η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε από τα Ταρώ


Μάρθα Κουμπάνη

26 Ιανουαρίου 2021

Dior: Για την Haute Couture συλλογή η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε από τα Ταρώ

Ο Christian Dior ήταν παθιασμένος με τις θρησκευτικές τέχνες και τα σημάδια της μοίρας. Η αυτοβιογραφία του χαρακτηρίζεται από συχνά μοιραίες συναντήσεις με προσωπικότητες: «Θα είναι εξαιρετικό. Ο οίκος σας θα φέρει επανάσταση στη μόδα! " υπενθύμισε μια προφητεία που έγινε πραγματικότητα.

Οι κάρτες ταρώ είναι μεταξύ των κλειδιών για την πρόσβαση στο μαγικό βασίλειο, για να εξερευνήσουμε το άγνωστο, ενώ κοιτάζουμε άφοβα βαθιά μέσα μας. Η Maria Grazia Chiuri ένιωσε αμέσως μια σύνδεση με αυτούς τους φανταστικούς κόσμους και αυτή τη γλώσσα, της οποίας το συμβολικό λεξικό είναι πλούσιο σε πολύπλοκους και συναρπαστικούς χαρακτήρες.

Σε αβέβαιες στιγμές που χαρακτηρίζονται από μια προφανή επιθυμία να ξανασυνδεθούμε με την ψυχή του κόσμου, η Maria Grazia Chiuri ήθελε να εξερευνήσει, μέσω της συλλογής υψηλής ραπτικής την άνοιξη-καλοκαίρι του 2021, τη μυστηριώδη και πλουραλιστική ομορφιά του ταρώ σε μια σειρά από φορέματα με εντυπωσιακές κατασκευές, απόδειξη ότι η Υψηλή Ραπτική παραμένει το απόλυτο πεδίο πειραματισμού στη μόδα.

Το φιλμ ξεκινά με ένα νεαρό μοντέλο που αναζητά τον εαυτό της μέσα από τις προβλέψεις μιας μάντισσας ταρώ.

Στο ατμοσφαιρικό φιλμ που παρουσίασε ο οίκος εμφανίζονται μια σειρά από εκπληκτικά βραδινά φορέματα με αφηρημένες κατασκευές, μερικές στολισμένες με illustrations του Pietro Ruffo. Σε αυτό το πνεύμα, ο καλλιτέχνης δημιούργησε μια μοναδική τράπουλα στην οποία οι χαρακτήρες αποκαλύπτουν την ενέργεια των συμβόλων.

Το γκρι εμφανίζεται σε τουίντ, κασμίρι και οργάντζα σε πουκάμισα, φούστες, παντελόνια και κάπες. Το Bar jacket αναδημιουργείται σε μαύρο βελούδο, οι καμπύλες του ερμηνεύονται εκ νέου για να εκφράσουν ένα νέο attitude. Τα gowns χαρακτηρίζονται από την αριστεία του savoir-faire που "γιορτάζει" την τέχνη του υφαντού: η δαντέλα είναι επικαλυμμένη με ζωγραφισμένα στο χέρι διακοσμητικά, το χρυσό βελούδο ζωντανεύει με τα σύμβολα του ζωδιακού κύκλου και τα πολύτιμα ζακάρ και τους 3D όγκους.

Tη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Matteo Garrone, ένας από τους πιο μεγάλους σκηνοθέτες της Ιταλίας ο οποίος ανέδειξε την ομορφιά τόσο των καρτών-χαρακτήρων της τράπουλας, της μυσταγωγικής ατμόσφαιρας, όσο και τις αιθέριες δημιουργίες της fashion designer.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.