ΣΤΙΛ

H επιστροφή του Alber Elbaz στη μόδα και το "εργοστάσιο μηχανικών φορεμάτων"


Μάρθα Κουμπάνη

28 Ιανουαρίου 2021

H επιστροφή του Alber Elbaz στη μόδα και το "εργοστάσιο μηχανικών φορεμάτων"

Ο Alber Elbaz είναι Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας και ιδρυτής της ετικέτας AZ Factory με την υποστήριξη του Richemont. Υπήρξε στο παρελθόν ο creative director του Lanvin στο Παρίσι από το 2001 έως το 2015, ενώ εργάστηκε για μεγάλους οίκους μόδας, όπως οι Geoffrey Beene, Guy Laroche και Yves Saint Laurent.

Πριν λίγες μόλις ημέρες έγινε γνωστή η είδηση της επιστροφής του με το ΑΖ Factory, ένα εργοστάσιο με τα αρχικά του ονόματός του, για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής, η οποία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιείται ψηφιακά. Το νέο του project AZ Factory σηματοδοτεί την επιστροφή του στη μόδα αλλά και μια δυναμική αλλαγή κατεύθυνσης.

Το βίντεο ξεκινά με εικόνες από το backstage, όπου τα μοντέλα συζητούν και διασκεδάζουν πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Στη συνέχεια η κάμερα εστιάζει τον σχεδιαστή, ο οποίος προσπαθεί να διαλέξει το κατάλληλο παπιγιόν για την περίσταση και μιλά για το διάστημά της απουσίας του.

Η απόλυσή του από τον οίκο Lanvin το 2015 μπορεί να άφησε άφωνη τη διεθνή κοινότητα, όμως για τον ίδιο στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ένα ταξίδι δημιουργικής αναζήτησης που τον οδήγησε στην ίδρυση του δικού του εργοστασίου μόδας: «Xρειάστηκα χρόνο για να ερωτευτώ την μόδα ξανά, για να σκεφτώ, να ονειρευτώ».

«Αναρωτήθηκα, μπορεί η παράδοση και η τεχνολογία να συνυπάρξουν; Eιναι η μόδα ακόμα επίκαιρη σήμερα; H απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ». Mέσα στο μαύρο κοστούμι του και με τον χαρακτηριστικό σκελετό των γυαλιών του περιγράφει την έμπνευση πίσω από το AZ και την αναζήτηση του τέλειου φορέματος για κάθε γυναίκα, που το έκαναν μηχανικό ενός νέου υφάσματος που αγκαλιάζει κάθε καμπύλη.

jenny.gr

Η συλλογή του, που όπως είπε δεν είναι συλλογή αλλά ιστορία, γιατί «η λέξη capsule του θυμίζει αντιβιοτικά», στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τα basics της γκαρνταρόμπας για αυτό και περιλαμβάνει απλά, αλλά θηλυκά σχέδια. Για την κατασκευή των φορεμάτων του χρησιμοποίησε το πρωτοποριακό "Anatoknit", όπως το ονομάζει, μια εργονομική πλέξη που χαρίζει μέγιστη κίνηση ενώ παράλληλα υποστηρίζει σαν ανατομική ζώνη την πλάτη.

Τα “Μηχανικά φορέματα” όπως τα ονόμασε, διαθέτουν εντυπωσιακά μανίκια, φιόγκους αλλά και ένα “έξυπνο” φερμουάρ που επιτρέπει στη γυναίκα να κουμπώνει το φόρεμα μόνη της ενώ σε μία προσπάθεια να ενδυναμώσει όλες τις σιλουέτες διεύρυνε τα νούμερα από ΧΧSmall μέχρι ΧΧΧ extra large.

jenny.gr

Εκτός όμως από τα ελαστικά αυτά φορέματα επέστρεψε και με ένα πολύ ιδιαίτερο παπούτσι, το οποίο και ονόμασε Pointy Sneaks! Πρόκειται για ένα στιλάτο και πολύ άνετο sneaker με μύτη και εμφάνιση που παραπέμπει σε γόβες.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.