ΣΤΙΛ

Street style ιδέες για να υιοθετήσετε το 70s στιλ


Μάρθα Κουμπάνη

31 Ιανουαρίου 2021

Street style ιδέες για να υιοθετήσετε το 70s στιλ

Η δεκαετία του εβδομήντα ήταν χρόνια με αμέτρητες κοινωνικοπολιτισμικές αλλαγές (φεμινίστριες, το πρώτο κύμα του περιβαλλοντισμού και ακόμη και η σεξουαλική επανάσταση). Και όλη αυτή η εξέγερση αντικατοπτρίστηκε επίσης στο σύμπαν της «μόδας», καθιστώντας αυτήν την περίοδο μία από τις πιο κομψές.

Το πνεύμα της εμφάνισης hippie της δεκαετίας του '60 ήταν αναμεμιγμένο με την αίγλη της τάσης της ντίσκο που θα σαρώσει τη δεκαετία του '80. Σε αυτό το στάδιο η επιρροή του ροκ και του πανκ, καθώς και τα είδωλα του στιλ Jane Birkin, Diana Ross και Diane Keaton ήταν πολύ σημαντικά. Τα στιλ αυτής της εποχής θα μείνουν στην ιστορία για τον ελεύθερο και μποέμικο χαρακτήρα τους, την ωδή στο χρώμα και τις γεωμετρικές εκτυπώσεις. Στη μόδα όλα επιστρέφουν, και οι κυρίαρχες τάσεις της δεκαετίας του '70 δεν μπορούν να είναι πιο παρούσες στο σημερινό "street style". Έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα «looks» για να σας κάνουν να ερωτευτείτε τα 70s:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Φωτογραφίες: Getty/Ideal Image

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.