ΣΤΙΛ

Γυναικείο σμόκιν: Από τη Charlize Theron έως την Ashley Biden όλες οι φορές που έγραψε ιστορία


Μάρθα Κουμπάνη

9 Φεβρουαρίου 2021

Γυναικείο σμόκιν: Από τη Charlize Theron έως την Ashley Biden όλες οι φορές που έγραψε ιστορία

Παραδοσιακά, όταν σκεφτόμαστε τι ρούχα να φορέσουμε για μια σημαντική ημερομηνία από εκείνες της κανονικότητας, όπως έναν γάμο, πάρτι ή άλλη επίσημη εκδήλωση, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι ένα φόρεμα. Από το 1966 ο Yves Saint Laurent έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας, δημιουργώντας το πρώτο σμόκιν για γυναίκες, και από τότε οι γυναίκες, -με πρώτες και πιο τολμηρές τις stars- το αποθέωσαν.

Ο ίδιος ο Γάλλος σχεδιαστής ήξερε ότι η προσαρμογή αυτού του ανδρικού ενδύματος στη γυναικεία ντουλάπα θα ήταν κάτι που μόνο οι ισχυρές γυναίκες θα τολμούσαν. Γυναίκες με πολλή αυτοπεποίθηση και επίσης επαναστατικό πνεύμα! Έτσι τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε δει και θαυμάσει τις πιο λαμπερές προσωπικότητες με σμόκιν και δεν είναι στο κόκκινο χαλί, (κάτι που μας λείπει ιδιαιτέρως την εποχή της πανδημίας).

Η Kate Moss στα σκαλιά του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη και το MET Gala, η Cara Delevingne να σπάει όλα τα πρωτόκολλα ενός βασιλικού γάμου, πηγαίνοντας στο γάμο μιας πριγκίπισσας με ένα εντελώς αρσενικό στιλ, είναι μερικά μόνο αξέχαστα παραδείγματα όπου οι γυναίκες απέδειξαν για ποιον φτιάχτηκαν αυτά τα παντελόνια.

Υπάρχουν ακόμη και «royals» που έχουν αγκαλιάσει την κομψότητα του σμόκιν σε πολλές περιπτώσεις. Μιλάμε για τη βασίλισσα Letizia, την πριγκίπισσα Diana της Ουαλίας ή τη Meghan Markle. H τελευταία που επέλεξε αυτό το μοναδικό ένδυμα ήταν η Ashley Biden κατά την ορκωμοσία του πατέρα της, Joe Biden, ως νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι περισσότερες επιλέγουν το tuxedo σε μαύρο χρώμα φορεμένο με κλασικό λευκό πουκάμισο, αλλά υπάρχουν και άλλες πιο πολύχρωμες και risky εμφανίσεις. Και κάπως έτσι οι το γυναικείο σμόκιν έχει γράψει τη δική του ιστορία στο red carpet.

Δείτε τη gallery:

Φωτογραφίες: Getty/Ideal Images

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.