ΣΤΙΛ

Πώς τα full faces και balaclavas θα γίνουν η No 1 τάση στα αξεσουάρ στην πανδημία


Μάρθα Κουμπάνη

15 Φεβρουαρίου 2021

Πώς τα full faces και balaclavas θα γίνουν η No 1 τάση στα αξεσουάρ στην πανδημία

Τα αυστηρά μέτρα του lockdown είχαν ως αποτέλεσμα για τους περισσότερους από εμάς  να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, είτε περπατώντας προς τη δουλειά αντί να πάρουμε το μετρό ή βγαίνοντας στο χιονισμένο μπαλκόνι μόνο για να ξεμουδιάσουμε από την τηλεργασία.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως, κάνουν τον συνδυασμό κασκόλ-σκουφάκι μάσκα πραγματικά ανυπόφορο. Έτσι ένα αξεσουάρ έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Τα balaclavas είναι ένα ιδιαίτερο πλεκτό αξεσουάρ που έρχεται και φεύγει συχνά από την μόδα. Φέτος, και κάτω από αυτές τις συνθήκες μοιάζει απαραίτητο.

Γνωστό και ως full face ή μάσκα του σκι, είναι κάλυμμα από ύφασμα σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφήνει ακάλυπτο μόνο ένα μέρος του προσώπου. Ανάλογα με το στιλ και τον σκοπό τους, μόνο τα μάτια, το στόμα και η μύτη, ή μόνο το μπροστινό μέρος του προσώπου είναι απροστάτευτα.

jenny.gr

Το όνομα προέρχεται από τη χρήση τους στη μάχη στην παγωμένη περιοχή Βalaclava κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας. Tα παραδοσιακά balaclava ήταν φτιαγμένα από μαλλί για να προστατεύουν από το κρύο, ενώ τα σύγχρονα κατασκευάζονται επίσης από μετάξι, βαμβάκι, ακρυλικό, ακόμα και δαντέλα.

Η συλλογή Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2018 τoυ Gucci της έδωσε μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του. Μια ωδή στο ιαπωνικό χορευτικό δράμα Kabuki, οι εκδοχές του Alessandro Michele περιλάμβαναν ρίγες, pom pom και διακοσμητικά.

jenny.gr

Ο Calvin Klein και η Γαλλίδα Marine Serre ήταν επίσης ένθερμοι υποστηρικτές του αξεσουάρ - το second skin balaclava της Serre έγινε πρόσφατα το πρώτο υβρίδιο πώλησης της μάσκας προσώπου / PPE - ενώ τα πιο πρόσφατα menswear shows των Celine και Vetements AW21 μάς δίνουν άφθονα looks για να πιστέψουμε ότι έρχεται η μεγάλη στιγμή τους. Είναι σίγουρα extreme και μοντέρνο με την sporty αισθητική να περνάει στα άκρα και μπορεί ακόμα και να τρομάζει.

Μην σας τρομάζει, (θα μου πείτε, δεν μπορεί να είναι πιο τρομακτικό από ορισμένες μάσκες εκεί έξω). Μερικές από τις πιο εμβληματικές γυναίκες - από τη Grace Jones έως την Audrey Hepburn - είχαν φορέσει παρόμοια headpieces. Η Beyonce στην πιο πρόσφατη συλλογή Ivy Park το ίδιο!

Το πολύτιμο στις χαμηλές θερμοκρασίες, αξεσουάρ θα μας ζεστάνει τον λαιμό αντί για κασκόλ. Και μπορεί πολλοί να αναφέρονται σε αυτό ως ο διάδοχος του Hoodie, εμείς όμως θα το πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα αναρωτηθούμε:

Eίναι τα balaclavas η χειμερινή εκδοχή της μάσκας προστασίας;

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.