ΣΤΙΛ

Vivienne Westwood: H συλλογή της για το φθινόπωρο είναι πιο «πράσινη» και συνδέεται με την Ελλάδα


Μάρθα Κουμπάνη

23 Φεβρουαρίου 2021

Vivienne Westwood: H συλλογή της για το φθινόπωρο είναι πιο «πράσινη» και συνδέεται με την Ελλάδα

Η Vivienne Westwood μόλις έγινε πιο πράσινη: H icΒρετανίδα σχεδιάστρια και ο ο σταυροφόρος της οικολογίας είπε ότι το 90% αυτής της συλλογής είναι κατασκευασμένο από υλικά που έχουν μειωμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Περιλαμβάνουν ένα τυπωμένο τζιν φτιαγμένο από οργανικό βαμβάκι που προέρχεται από την Candiani, τον καινοτόμο ιταλικό εργοστάσιο που είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα της Stella McCartney.

Το look: Ζωηρό punk. Η συλλογή ήταν γεμάτη με εύκολα σχήματα και όλες τα signature στιλ της Westwood - χαλαρά ντραπέ , ανδρικά plaids και checks, βελούδινα κοστούμια. Νew entry αποτέλεσε ένα πολύ ιδιαίτερο και ρομαντικό print, το οποίο μάλιστα συνδέεται με την αρχαία Ελλάδα.

«Ξεκινήσαμε παρατηρώντας το «Daphnis and Chloe» ένα έργο, λάδι σε καμβά του 1743 από τον Γάλλο ζωγράφο François Boucher ο οποίος άνηκε στο κίνημα της τέχνης του Ροκοκό. Το έργο χαρακτηρίζεται από απαλά χρώματα και ρομαντισμό.

Ο πίνακας βρίσκεται στην Wallace Collection του Λονδίνου και είναι εμπνευσμένος από την ποιμενική και αγροτική ζωή της εποχής, η οποία αποτέλεσε έμπνευση για σειρά από έργα. Το συγκεκριμένο έργο αναφέρεται στο μυθιστόρημα «Δάφνις και Χλόη», του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα Λόγγου. O Λόγγος πιθανολογείται ότι γεννήθηκε στην Λέσβο και έζησε στην Ρωμαίική εποχή.

Δείτε τα looks.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.