ΣΤΙΛ

Alberta Ferretti: H συλλογή για το φθινόπωρο φτιάχτηκε για γυναίκες που θέλουν να είναι κομψές ακόμα και στην πανδημία


Μάρθα Κουμπάνη

25 Φεβρουαρίου 2021

Alberta Ferretti: H συλλογή για το φθινόπωρο φτιάχτηκε για γυναίκες που θέλουν να είναι κομψές ακόμα και στην πανδημία

Δεν είμαι τύπος που κρύβομαι. Έτσι μου είναι πολύ δύσκολο να κρύψω την αδυναμία μου στην Alberta Ferretti, η οποία με την συλλογή της για το φθινόπωρο άνοιξε την ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Με έναν δικό της μοναδικό τρόπο καταφέρνει να παραμένει πιστή στο στιλ της, αλλά ποτέ δεν είναι βαρετή. Επιμένει να παρουσιάζει τις collections της με τον πιο απλό τρόπο και αφήνει τις δημιουργίες να μιλήσουν.

Το βίντεο που παρουσίασε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου σκηνοθετήθηκε ώστε να θυμίζει κανονικό runway - χωρίς καλλιτεχνικούς πειραματισμούς γι 'αυτήν, αλλά μια σταθερή απόδοση αυτού που όλοι ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μόλις το επιτρέψουν οι περιστάσεις.

Η συλλογή ήταν προσγειωμένη στην πραγματικότητα και όπως είπε η ίδια η σχεδιάστρια: «Είμαι μια γυναίκα που σχεδιάζει για γυναίκες». «Πώς θα μπορούσα να μην λάβω υπόψη τις ανάγκες τους; Τούτου λεχθέντος, το να είσαι ρεαλιστής δεν σημαίνει ότι είσαι κοινότυπος.

O oίκος, σε ανάρτησή του στο Instagram, περιγράφει τη νέα του collection ως «την άνθιση ενός νέου τύπου μινιμαλισμού»,

Πράγματι οι γραμμές είναι χαλαρές και cool, εξίσου elegant και άνετες.

Οversized παλτό και κάπες, δερμάτινα jackets και παντελόνια τύπου palazzo pants φορέθηκαν με ζιβάγκο, μακριά γάντια και εντυπωσιακά καπέλα. Τα παπούτσια κινούνταν στην λογική της πλατφόρμας, για ύψος και ταυτόχρονα άνεση. Έτσι κάπως κράτησε τις δικές της ισορροπίες.

Η παλέτα περιλάμβανε κλασικό μαύρο γκρι και καφέ, και φωτίζονταν από πινελιές μουσταρδί λαδί και τους πιο σαγηνευτικούς τόνους του πετρόλ και σmαραγδί.

Tην αρμονία των απαλών μάλλινων υφασμάτων έσπαγε σε oρισμένα looks το denim αλλά και το suede.
«Πρέπει να αισθανόμαστε όμορφες συνέχεια, από αυτό αντλούμε δύναμη για να αγωνιζόμαστε για τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Για να δίνουμε μάχες που κερδίζουμε», τόνισε η σχεδιάστρια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.