ΣΤΙΛ

Νέα Yόρκη, Παρίσι, Σανγκάη: To show Hermès ήταν τρεις χορευτικές πράξεις


Μάρθα Κουμπάνη

7 Μαρτίου 2021

Νέα Yόρκη, Παρίσι, Σανγκάη: To show Hermès ήταν τρεις χορευτικές πράξεις
Ο οίκος Hermès παρουσίασε τη συλλογή του μέσα από τρεις πράξεις σύγχρονου χορού

Από τότε που έγινε Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Hermès το 2014, η Γαλλίδα σχεδιάστρια Nadège Vanhee-Cybulski προσπαθεί να φέρει τον οίκο πιο κοντά στις ρίζες του, καθώς έχει αποδείξει ότι δεν έχει καμία επιθυμία να ακολουθήσει τη μόδα.

Το πλεονέκτημα μιας παραδοσιακής μάρκας όπως η Hermès, η οποία διατηρεί σταθερούς τους κώδικες για να εξυπηρετεί ένα πιστό κοινό, είναι ότι οι συλλογές της αφορούν λιγότερο τη μόδα και περισσότερο την προσαρμογή της αριστείας των ραπτικών στούντιο και (κυρίως) τη φροντίδα του δέρματος στις σύγχρονες επιθυμίες .

Για αυτή τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021, το βίντεο παρουσίασης περιόδευσε στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και τη Σαγκάη, συνδυάζοντας το runway show όπως ξέρουμε με το άνοιγμα και το κλείσιμο να γίνεται από παραστάσεις σύγχρονου χορού - τα πάντα για να συμβολίσει το «κίνημα» που είναι η λέξη-κλειδί που επέλεξε η Nadège για την εποχή.

Παρά τη διατήρηση της σιλουέτας, τίποτα δεν γίνεται εκεί για να εμποδίσει την ελευθερία του σώματος: τα παντελόνια είναι ίσια, τα φορέματα είναι άνετα και τα μπουφάν - που υιοθετούν την αισθητική του σαφάρι - δεν περιορίζουν την κίνηση. Πρόκειται για άνεση, αλλά, φυσικά, αφορά επίσης και τα κλασικά υλικά που αγαπά να χρησιμοποιεί ο οίκος: leather, μετάξι και denim.

Το αποτέλεσμα εξαιρετικό

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.