ΣΤΙΛ

Throwback: Όταν ο Jean Paul Gaultier φορούσε φουστανέλα και παρουσίαζε τη συλλογή του στο μουσείο Μπενάκη


Μάρθα Κουμπάνη

24 Μαρτίου 2021

Throwback: Όταν ο Jean Paul Gaultier φορούσε φουστανέλα και παρουσίαζε τη συλλογή του στο μουσείο Μπενάκη

Δεν πάει πολύς καιρός που ο εμβληματικός Γάλλος σχεδιαστής Jean Paul Gaultier δημιούργησε μια συλλογή εμπνευσμένη από την Ελλάδα και την παρουσίασε στο μουσείο Μπενάκη το 2017.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το κακό παιδί της μόδας επισκεπτόταν την αγαπημένη του Ελλάδα, ούτε η πρώτη που φορούσε φούστα.

Ήταν όμως η πρώτη που φορούσε φουστανέλα, γεγονός σκανδαλιστικό στα μάτια της κοινωνίας (ναι ακόμα και το 2017), iconic όμως για τον κόσμο της μόδας και ακόμα περισσότερο της Ελληνικής.

Σήμερα παραμονή της Εθνικής Επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε throwback σε αυτή την εμβληματική στιγμή.

jenny.gr

 Το παραδοσιακό αντρικό ρούχο με τις αλλεπάλληλες πτυχώσεις ήταν οικείο στον Γάλλο δημιουργό, που πάντα αρεσκόταν να παίζει με τις έννοιες του αρσενικού και θηλυκού στις συλλογές του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε εμφανιστεί με Σκωτσέζικο κιλτ σε μεγάλα events.

 «Σέβομαι ιδιαίτερα τον ελληνικό πολιτισμό και την αισθητική του, και η φουστανέλα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μένα σε ένα ντεφιλέ υψηλής ραπτικής το οποίο ήταν ολοκληρωτικά αφιερωμένο στην Ελλάδα».

Η συλλογή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2006 ήταν γεμάτη με αναφορές στην παράδοση και ιστορία του τόπου μας.

Το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2017 η επίδειξη μόδας “Paris-Athens” ήταν η πρώτη που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη με περισσότερους από 200 καλεσμένους, Ελληνίδες μοντέλα και 70 εντυπωσιακά looks.

Φορέματα με χρυσές λεπτομέρειες, παραδοσιακές φορεσιές και αέρινα φορέματα που έμοιαζαν με αρχαία ελληνικά χιτώνια, όλα με την μοντέρνα πινελιά του Gaultier κέρδισαν το γενναιόδωρο χειροκροτήματα του κοινού.

Eκείνος τους καλωσόριζε φορώντας μπλουζάκι με την ελληνική σημαία που σχεδίασε και δήλωνε: «Οι άνθρωποι είναι όμορφοι, η αρχιτεκτονική εξαίσια, το φαγητό καταπληκτικό, τα νησιά έχουν ένα μοναδικό φως και η θάλασσα είναι η ομορφότερη του κόσμου. Την Ελλάδα την αγαπώ!»

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.