ΣΤΙΛ

Guccio Gucci: 140 χρόνια πριν γεννιέται ο ιδρυτής του διάσημου οίκου


Μάρθα Κουμπάνη

26 Μαρτίου 2021

Guccio Gucci: 140 χρόνια πριν γεννιέται ο ιδρυτής του διάσημου οίκου
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο εμβληματικό σχεδιαστής και ιδρυτής του οίκου Gucci, Guccio Gucci.

Το τελευταίο διάστημα αναφερόμαστε συχνά στον οίκο Gucci. O εμβληματικός οίκος είναι από τους πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, χάρη τόσο στα καθηλωτικά fashion shows, στις συνεργασίες όπως αυτή με τον Harry Styles αλλά και την πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία με  τίτλο House of Gucci. Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας με πρωταγωνιστές τον Adam Driver και την Lady Gaga έρχονται κάθε τόσο στην δημοσιότητα και μας εξάπτουν την περιέργεια. Η ταινία επικεντρώνεται στον γάμο του εγγονού του ιδρυτή του οίκου Maurizio Gucci και την δολοφονία από την σύζυγό του Patrizia Reggiani.

Σαν σήμερα ωστόσο, πριν από 140 χρόνια γεννήθηκε ο founder του ιταλικού κολοσσού κι εμείς συγκεντρώσαμε 10 facts για την ζωή του.

jenny.gr

1. Ο Guccio Gucci γεννήθηκε το 1881, στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

2. Το 1921, ο Gucci άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Φλωρεντία, που ειδικευόταν σε δερμάτινα είδη και γρήγορα έχτισε φήμη για την ποιότητα, προσλαμβάνοντας εξειδικευμένους τεχνίτες για να εργαστούν στο κατάστημά του. Έτσι ιδρύθηκε το House of Gucci.


3. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, ο Gucci εμπνεύστηκε από τις ιπποδρομίες, ένα δημοφιλές χόμπι, και άρχισε να σχεδιάζει το υλικό για τα δερμάτινα είδη του ώστε να μοιάζει με αυτά της ιππασίας.

4. Το 1932, ο Gucci δημιούργησε το loafer με μια επιχρυσωμένη λαβή. Μέχρι σήμερα, αυτά τα παπούτσια είναι τα μόνα υποδήματα που εκτίθενται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.


5. Το 1947, ο Gucci παρουσίασε την πρώτη εμβληματική τσάντα της μάρκας, την «Bamboo Bag», μια saddlebag με λαβές από μπαμπού, η οποία εξακολουθεί να λανσάρεται από την εταιρεία.


6. Ο Guccio και η σύζυγός του Aida Calvelli είχαν μια μεγάλη οικογένεια, έξι παιδιά συνολικά, αν και μόνο οι γιοι του - Aldo, Ugo, Vasco και Rodolfo - αργότερα θα αναλάμβαναν ρόλους στην εταιρεία.

7. Μετά το θάνατο του Guccio το 1953, ο Aldo, μαζί με τους αδελφούς του, ανέλαβε και βοήθησε στην προώθηση της εταιρείας διεθνώς, καθώς άνοιξε μπουτίκ στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

8. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, η εικόνα του Gucci αμαυρώθηκε όταν άρχισαν να εμφανίζονται παντού αντίγραφα των προϊόντων της. Για να αποκαταστήσει την πολυτελή εικόνα της η εταιρεία διόρισε τον Αμερικανό σχεδιαστή Tom Ford ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή το 1994, μια θέση που διατηρούσε μέχρι το 2005.

9. Ο οίκος ανήκει στην Kering. Η μητρική εταιρεία της Gucci, είναι μια συλλογή σχεδιαστών που ειδικεύονται στο λιανικό εμπόριο luxury fashion. Στα μέλη περιλαμβάνονται οι Gucci, Bottega Veneta και Yves Saint Laurent, καθώς και οι Sergio Rossi, Stella McCartney και Alexander McQueen.

10. Σήμερα, η Gucci διευθύνεται από τον Marco Bizzarri, CEO της Gucci, και τα σχέδια του Alessandro Michele, του Creative Director.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.