ΣΤΙΛ

To ρετρό trend που επιστρέφει από τα 70s και θα δούμε παντού


Μάρθα Κουμπάνη

28 Μαρτίου 2021

To ρετρό trend που επιστρέφει από τα 70s και θα δούμε παντού
Η ρετρό τάση που επιστρέφει από τη δεκαετία του '70 είναι και βιώσιμη

Θα μπορούσαμε να γράψουμε μια διατριβή για την αγάπη μας για τη μόδα της δεκαετίας του 1970. Τα μπλουζάκια rock ‘n’ roll, τα μπουφάν με γούνα και το τζιν με φαρδιά μπατζάκια βρίσκουν πάντα το δρόμο τους στο στιλ μας. Και επειδή η μόδα αγαπά τις επιστροφές, οι σχεδιαστές για φέτος συμφώνησαν ότι θα δούμε πολλά 70s trends να επιστρέφουν.

Ωστόσο, αυτή την άνοιξη επιστρέφει ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον micrp trend που θα φορέσουν οι πιο τολμηρές fashionista. To είδαμε στα runways και στα feed των πιο hippie Ιnfluencers όπως η Blanca Miro και Maria Bernad.

Μποέμ, πολύχρωμο, σοφιστικέ: τo patchwork είναι hot ξανά.

Ρούχα, τσάντες, παπούτσια και άλλα αξεσουάρ, με διαφορετικά κομμάτια υφάσματος ξεχώρισαν ανάμεσα στις συλλογές των fashion designers

Eπιπλέον το patchwork ως τάση, εκτός από fun είναι και κάτι άλλο: Eίναι sustainable.

Η τεχνική είναι αυτό που λέμε δεν πετάμε τίποτα. Τα brands συνδυάζουν στοκ υφάσματα που είχαν περισσέψει και τους δίνουν νέα ζωή.

Το patchwork θα πρωταγωνιστήσει με την μορφή denim παντελονιών και συνόλων, αλλά θα το δούμε και σε αέρινα boho φορέματα πουκάμισα και ελαφριά πανωφόρια.

Δίνει χρώμα και cool ύφος σε κάθε look, ενώ είναι eco friendly!

Δείτε ακόμη: Tα ωραιότερα jeans της άνοιξης

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.