ΣΤΙΛ

Yin Yang: To 90s trend που επιστρέφει στο 2021 για να φέρει την ισορροπία


Μάρθα Κουμπάνη

8 Απριλίου 2021

Yin Yang: To 90s trend που επιστρέφει στο 2021 για να φέρει την ισορροπία
Το σύμβολο του Yin Yang είναι παντού.

Η αρχή του Γιν και του Γιανγκ στη φιλοσοφία του Κινέζικου Ταοϊσμού είναι δύο αντίθετες δυνάμεις, άσπρο και μαύρο, που συμπληρώνουν τέλεια η μία την άλλη, όπως ο ήλιος και το φεγγάρι. Σύμφωνα με την ιδέα, το σύμπαν διέπεται από μια κοσμική δυαδικότητα, με την εσωτερική και ακίνητη ενέργεια του Γιν να αντιπροσωπεύεται από το σκοτάδι, και τη θετικότητα και τη φωτεινότητα του Γιανγκ που υποδηλώνεται από το φως.

Όπως και άλλα σημαντικά σύμβολα που έχουν αναχθεί σε fashion trends - σταυροί, σύμβολα ειρήνης κ.λπ. - το σύμβολο Γιν-Γιανγκ έχει γίνει πανταχού παρόν έμβλημα. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στη μόδα των hippies και στη συνέχεια και πάλι με το grunge wave της δεκαετίας του '90.

Τώρα, το ασπρόμαυρο σύμβολο επέστρεψε, έγινε γρήγορα μια αγαπημένη τάση μεταξύ των κοριτσιών μόδας με νέους και fun τρόπους. Από τσάντες έως πολύχρωμα δαχτυλίδια, ακόμη και παπούτσια, δείτε πώς θα φορεθεί φέτος η ισορροπία.

Tags

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.