ΣΤΙΛ

Πώς να φροντίσετε το μαγιό σας μετά την παραλία για να το έχετε για χρόνια


Μάρθα Κουμπάνη

29 Μαΐου 2021

Πώς να φροντίσετε το μαγιό σας μετά την παραλία για να το έχετε για χρόνια
Ο σωστός τρόπος φροντίδας του μαγιό μας

Για να βρείτε το τέλειο μαγιό, στο σωστό μέγεθος και σχέδιο που επιθυμείτε, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, με τον καλύτερο τρόπο τις καμπύλες σας και κολακεύοντας το σώμα σας, χρειάζεται κόπος και χρόνος.

Μόλις το βρείτε όμως, και είστε σίγουρες ότι αυτό είναι το μαγιό που ονειρευόσασταν μια ζωή, σίγουρα θα θέλετε να διαρκέσει για πάντα και να σας συνοδεύει κάθε χρόνο στις καλοκαιρινές διακοπές σας. Για να συμβεί αυτό, και για να μην κλαίτε τα χρήματά σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που ακολουθούν παρακάτω και δώστε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο αγαπημένο σας μαγιό.

Πλένετε το με κρύο νερό

Αφού επιστρέψετε από την θάλασσα, πλένετε το μαγιό σας στο χέρι με ένα μαλακό σαπούνι και κρύο νερό βρύσης ή σκέτο νερό. Επίσης, το ζεστό νερό μπορεί να ξεθωριάσει ή να ξεχυλώσει το μαγιό, ενώ τα απορρυπαντικά πλυντηρίου προκαλούν μακροχρόνια φθορά στο ύφασμα.

Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά

Απλώστε το μαγιό σας να στεγνώσει φυσικά, όχι όμως απευθείας κάτω από τον ήλιο. Ο ήλιος είναι σκληρός για το lycra, το οποίο μπορεί πιο γρήγορα να χάσει την ελαστικότητά του, ενώ μπορεί να αποχρωματιστεί πιο εύκολα.

Mη φοράτε το ίδιο καθημερινά

Το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα αγαπημένα μας ολόσωμα και μπικίνι, είναι ένα «ύφασμα μνήμης». Αυτό σημαίνει ότι μετά την πλύση, χρειάζονται λίγο χρόνο για να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα.

Το χλώριο της πισίνας

Όσο κι αν αγαπάμε τα παιχνίδια στην πισίνα, το χλώριο στο νερό μπορεί να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στο μαγιό μας και να αλλοιώσει το χρώμα του. Επιλέξτε ένα σε λευκό ή άλλο ουδέτερο χρώμα και κάντε ντους μετά από κάθε βουτιά.

Δείτε ακόμη: Tα πιο κομψά μίνιμαλ μαγιό του 2021

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.