ΣΤΙΛ

Reworked Studio: Mια Ελληνίδα φτιάχνει τα πιο στιλάτα γυναικεία sets από παλιά ανδρικά σακάκια


Μάρθα Κουμπάνη

28 Αυγούστου 2021

Reworked Studio: Mια Ελληνίδα φτιάχνει τα πιο στιλάτα γυναικεία sets από παλιά ανδρικά σακάκια
Reworked Studio: Mια Ελληνίδα φτιάχνει τα πιο στιλάτα γυναικεία sets από παλιά ανδρικά σακάκια

Καθώς επιστρέφουμε στα γραφεία μας μετά τις διακοπές, το tailoring επιστρέφει κι αυτό. To νέο tailoring αρνείται το κοστούμι όπως το ξέρουμε και ποντάρει στο ενδιαφέρον οπτικό ερέθισμα που προκαλούν τα co-ord sets. H τάση ακούει στο όνομα Reworked Suiting και ήταν παρούσα στις φθινοπωρινές συλλογές οίκων όπως οι Jil Sander, Proenza Schouler, Nina Ricci, Peter Do, 1017 Alyx 9SM, Prada, Off-White. Κάνοντας μια βόλτα στο Instagram εντοπίζουμε το μοντέρνο trend και εκεί.

Κάπως έτσι ανακαλύψαμε το Reworked Studio, το brand της Κάλλιας Αθανασάκη, το οποίο είναι γεμάτο με τέτοια στιλάτα sets. Φτιαγμένα από vintage, ανδρικά σακάκια, τα sets έχουν ήδη κατακτήσει τις πιο ψαγμένες fashionistas.

Το Reworked Studio γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021. Η Kάλλια ξεκίνησε με την μεταποίηση ανδρικών κοστουμιών, κυρίως vintage κομματιών που έχει συλλέξει, σε γυναικεία set. Αυτό περιελάμβανε την μεταποίηση/κοπή των ανδρικών σακακιών σε δύο μέρη, σακάκι - φούστα, ώστε να δημιουργήσει μια ισχυρή και θηλυκή σιλουέτα.

Το project γεννήθηκε από την ιδέα ότι υπάρχουν τόσα πολλά ρούχα στον κόσμο και είναι περιττό να αγοράζουμε συνεχώς καινούργια, όταν μπορούμε να βρούμε καταπληκτικά vintage κομμάτια και να τα μεταποιήσουμε σε μοναδικά σύνολα που κανείς άλλος δεν θα έχει.

Η περιβαλλοντική συνείδηση, η οποία κατευθύνει και τις δικές της καταναλωτικές επιλογές, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για αυτήν την απόφαση: Να υποστηρίξει την έννοια της βιωσιμότητας μέσα από το Reworked Studio. «Στο Reworked Studio υποστηρίζουμε μια upcycling βιομηχανία μόδας και στοχεύουμε να παρατείνουμε τη ζωή των ενδυμάτων μέσω προσεκτικής προμήθειας και επεξεργασίας. Με την ανακύκλωση των ενδυμάτων μας, υποστηρίζουμε την κυκλική οικονομία, εξαλείφοντας τη σπατάλη και αφιερώνοντας χρόνο, ενέργεια και σκέψη για την επαναχρησιμοποίησή του κάθε ρούχου. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του σήμερα χωρίς να διακυβεύουμε τις ανάγκες του αύριο».

Η Κάλλια σπούδασε στο πανεπιστήμιο Πειραιά και πλέον μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι.

Ξεκίνησε αρχικά μόνη της να προμηθεύεται, να σχεδιάζει και να ράβει τα κομμάτια στο τραπέζι της κουζίνας της, πριν η ομάδα της μεγαλώσει. Πλέον στοχεύει να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο φάσμα σχεδίων στα οποία θα εξερευνήσουμε διαφορετικές υφές, χρώματα και vintage ρούχα για να μεταποιήσουμε.

Το Reworked Studio πραγματοποιεί αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ μετρά ήδη πελάτισσες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.