ΣΤΙΛ

Η τάση της «περιττής» ζώνης και πώς συνδέεται με την πανδημία


Μάρθα Κουμπάνη

25 Αυγούστου 2021

Η τάση της «περιττής» ζώνης και πώς συνδέεται με την πανδημία
Η τάση της «περιττής» ζώνης και πώς συνδέεται με την πανδημία

Όταν η Carrie Bradshaw φορούσε μια ζώνη σε lime απόχρωση, ψηλά στη μέση της, πάνω από μία χαμηλοκάβαλη φούστα με τροπικό print και ένα ροζ πουκάμισο στο Sex and the City (S04, E15), οι θεατές -ακόμα και οι ορκισμένοι λάτρεις της μόδας- διχάστηκαν. Ακόμη και για την Carrie, η οποία φημίζεται για το εκκεντρικό της στιλ, το να φοράς κάτι τόσο χρηστικό όσο μια ζώνη, με τρόπο που εξυπηρετεί μηδενικό σκοπό, είναι περίεργο.

Ακόμα και η ενδυματολόγος του SATC, Patricia Field, απογοητεύτηκε από το look που η ίδια δημιούργησε.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αμηχανία, όμως, είναι το γεγονός ότι 20 χρόνια αφότου η επιλογή του αξεσουάρ της Carrie άφησε εκατομμύρια να αναρωτιούνται «μα τι στο καλό φοράει;» πολλές γυναίκες ενστερνίζονται την ιδέα να φορούν ζώνες, όχι για να κρατούν ψηλά το παντελόνι τους, αλλά κυρίως για να τραβήξουν την προσοχή.

Δεν θα μπορούσαμε παρά να αναρωτηθούμε: Τι λέει για τον κόσμο το ότι κάτι τόσο χρηστικό όσο μια ζώνη, φοριέται τώρα ως γαρνιτούρα, όπως ένα δαχτυλίδι ή μια σειρά από πέρλες στον λαιμό; Και πώς το τρέχον ενδιαφέρον της μόδας για την τάση, συνδέεται με την εμφάνιση της Carrie το 2001, καθώς και με εκείνα που φορούσαν η Aguilera, η Lopez, η Beyoncé και άλλες διάσημες γυναίκες στα 00s;

Σύμφωνα με τη Dr. Carolyn Mair, ψυχολόγο που ειδικεύεται στη μόδα, αυτήν τη στιγμή βιώνουμε τα νέα 00s, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από φόβο άγνωστων εξελίξεων στην τεχνολογία, την παγκόσμια οικονομία, τα πολιτικά προβλήματα και την τρομοκρατία. Αυτοί οι φόβοι παραμένουν παρόντες σήμερα, αλλά με τους πρόσθετους παράγοντες άγχους μιας πανδημίας, λέει η Mair στο Refinery29.

Στα social media εντοπίζουμε εμπνευσμένα σύνολα με ζώνες, το αξεσουάρ που κυριάρχησε το καλοκαίρι (ως κόσμημα πάνω από το μπικίνι) και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει και το φθινόπωρο. Σε πολλά από τα looks, η ζώνη -συνηθέστερα chain belt- έχει εντελώς διακοσμητική χρήση, αφού στολίζει απλώς την μέση. To τέλειο σε αυτό το trend, είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε μια vintage ζώνη -με άλλα λόγια, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για μια Chanel.

Εκτός όμως από τις «περιττές» ζώνες, δερμάτινες εκδοχές ολοκληρώνουν σύνολα με τζιν παντελόνι, ενώ οι τολμηρές αγκράφες και οι πλεκτές υφές έρχονται να κάνουν update στα διαχρονικά fashion staples.

Τα στιλ που ξεχωρίζουν:

Η chunky αλυσίδα

Από πέρλες

‘80s σχήμα

Minimal

The Undone Classic

Medallion Chain

Braided

Oversized Circles

Συμπέρασμα; Τα αξεσουάρ είναι ένας τρόπος να παίξουμε και να εκφράσουμε στο στιλ μας την ελευθερία. Είτε λοιπόν προτιμάτε να φορέσετε τις ζώνες σας by the book, είτε να στολίσετε με αυτές τη μέση σας, θα δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον look.

Δείτε ακόμη: Μinimal τσάντες για την επιστροφή στο γραφείο

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.