ΣΤΙΛ

Τα iconic μποτάκια που κάνουν κάθε φθινοπωρινό σύνολο 10 φορές πιο cool και πώς να τα φορέσετε


Μάρθα Κουμπάνη

26 Αυγούστου 2021

Τα iconic μποτάκια που κάνουν κάθε φθινοπωρινό σύνολο 10 φορές πιο cool και πώς να τα φορέσετε
Τα iconic μποτάκια που θα κάνουν κάθε σύνολο σας το φθινόπωρο 10 φορές πιο cool και πως να τα φορέσετε τώρα

Dr. Martens είναι το σχέδιο για τις απόλυτες μαύρες μπότες. Η ιστορία της εμβληματικής μάρκας παπουτσιών ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 1900, αλλά το στυλ μπότας του 1460 δεν δημιουργήθηκε μέχρι το 1960, σε μια εποχή που υπήρξε κοινωνική επανάσταση και συνέβησαν δραματικές πολιτιστικές αλλαγές.

Ενώ φορέθηκε αρχικά από τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, σύντομα υιοθετήθηκε από τη βρετανική νεολαία και φορέθηκε από τον Pete Townshend του βρετανικού rock συγκροτήματος The Who. Αργότερα, φορέθηκε από εκείνους που αγαπούσαν το grunge και το nu-metal κατά τη δεκαετία του '90 και στις αρχές του '00. Και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια των '00s, πραγματικά απογειώθηκε μεταξύ του κόσμου της μόδας. Οι Raf Simons και Marc Jacobs έχουν συνεργαστεί με τη μάρκα και σήμερα, σε κάθε εβδομάδα μόδας, υπάρχουν πάντα fashion girls που τις εντάσσουν στα street style σύνολα τους έξω από τα shows.

jenny.gr

Η εδραίωση της θέσης τους στο street style 60 χρόνια μετά τη δημιουργία τους είναι ξεκάθαρη απόδειξη της διαχρονικότητας τους.

Ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα ρούχα της ντουλάπας από τα τζιν μέχρι τα λουλουδάτα φορέματα, πράγμα που σημαίνει ότι φοριούνται όλο τον χρόνο ανεξάρτητα την εποχή. Σκεφτήκαμε πως είναι ιδανικά αν θέλετε να προσθέσετε μια φθινοπωρινή πινελιά στις εμφανίσεις σας από σήμερα κιόλας σε συνδυασμό με τα καλοκαιρινά σας φορέματα και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Getty/Ideal Images

Δείτε πώς μπορείτε να τα φορέσετε τώρα στη gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.