ΣΤΙΛ

To revenge look της Diana δεν ήταν μόνο ένα: Το IG account που τα καταγράφει και βάζει τον Κάρολο στη θέση του (με στιλ)


Μάρθα Κουμπάνη

31 Αυγούστου 2021

To revenge look της Diana δεν ήταν μόνο ένα: Το IG account που τα καταγράφει και βάζει τον Κάρολο στη θέση του (με στιλ)
To revenge dress της Diana δεν ήταν μόνο ένα : O λογαριασμός που τα καταγράφει και βάζει τον Κάρολο στη θέση του (με στιλ)

Όταν μιλάμε για γυναίκες είδωλα, που εμπνέουν διαχρονικά με το στιλ τους, οι προσωπικότητες που παρελαύνουν από το μυαλό μας, είναι συγκεκριμένες. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει, προφανώς, η πριγκίπισσα Diana που σημάδεψε για πάντα την ιστορία της Αγγλίας και του κόσμου, και έγινε πρότυπο, με τεράστια επιρροή μέχρι και σήμερα. Mε αφορμή την επέτειο του θανάτου της, όλο και περισσότερες ιστορίες από τη ζωή της, επανέρχονται.

Σε ό,τι αφορά το στιλ της η έμπνευση είναι ατελείωτη. Ένα από τα πιο iconic φορέματα της έχει μείνει στην ιστορία ως το revenge dress.

Στις 29 Ιουνίου 1994, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, φόρεσε ένα μαύρο κοκτέιλ φόρεμα για να παρευρεθεί στο ετήσιο event του Vanity Fair για την Serpentine Gallery στο Hyde Park του Λονδίνου. Δεν ήταν όμως, ένα τυχαίο φόρεμα. Ήταν τότε, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυπτε ότι την απάτησε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Η Diana φόρεσε το iconic μαύρο φόρεμα, που αποκάλυπτε τους ώμους της, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως το «φόρεμα της εκδίκησης», (Revenge Dress). Μάλιστα το φόρεμα, ήταν δημιουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας, Christina Stambolian.

Ωστόσο τα revenge looks της ήταν πολλά περισσότερα από ότι τείνουμε να πιστεύουμε.

Και αυτός ο λογαριασμός τα καταγράφει.

Με μια πρώτη ματιά, το @ladydirevengelooks -ο δημοφιλής λογαριασμός στο Instagram αφιερωμένος στις «πιο sassy εμφανίσεις της Lady Di μετά το διαζύγιο» -μοιάζει με ένα ακόμα παράδειγμα της Dianaissance (την πρόσφατη ανακάλυψη της αγάπης μας για την αείμνηστη Πριγκίπισσα της Ουαλίας). Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε το 2018, πολύ πριν η ερμηνεία της Emma Corrin στο The Crown αιχμαλωτίσει ξανά τις καρδιές και τη φαντασία του κόσμου.

To account είναι πνευματικό παιδί της Eloise Moran, μιας 28χρονης Βρετανίδας με έδρα το Λος Άντζελες και ξεκίνησε ως ένα αστείο όταν εκείνη το είχε ανάγκη: μισούσε την δουλειά της στον χώρο του marketing ενώ είχε μόλις χωρίσει και μέσα από τις ειρωνικές και αιχμηρές λεζάντες απευθυνόταν έμμεσα στον πρώην σύζυγό της. Η Moran ξεκίνησε να δημοσιεύσει φωτογραφίες της Diana και δεν περίμενε ότι ο λογαριασμό θα έφτανε να έχει 105 Κ ακόλουθους.

 

Ταυτόχρονα, καμία ανάρτηση δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς το hashtag #fuckyoucc (το διπλό C είναι για τον Charles και την Camilla, φυσικά). Αλλά η Moran θέλει να επισημάνει ότι δεν πρόκειται τόσο για τα ίδια τα άτομα, αλλά για όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν.

Το @ladydirevengelooks έχει να κάνει με τον εορτασμό της προσωπικότητας της Diana, του αξεπέραστου στιλ της και των εμπειριών της, και αξίζει να τον ακολουθήσετε τόσο για όλα αυτά, όσο και για τις απολαυστικές ατάκες της Moran.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.