ΣΤΙΛ

Η Sienna Miller φορά το απόλυτο vintage πανωφόρι για το φθινόπωρο και κάνει διπλό statement


Μάρθα Κουμπάνη

1 Σεπτεμβρίου 2021

Η Sienna Miller φορά το απόλυτο vintage πανωφόρι για το φθινόπωρο και κάνει διπλό statement
Η Sienna Miller λέει ότι αυτό το vintage πανωφόρι είναι πίσω για το φθινόπωρο

Η Sienna Miller μπορεί να είναι πιο γνωστή για το μποέμ στιλ της, όμως είναι εκείνη που λέει ότι ένα βασικό 90s κομμάτι επιστρέφει για το 2021: το leopard παλτό. Η ηθοποιός φορά μια vintage εκδοχή φτιαγμένη από faux γούνα στο πλαίσιο της καμπάνιας #SecondHandSeptember της Oxfam, η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγοράζουν μόνο αγαπημένα αντικείμενα για ένα μήνα, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να σταματήσουν 13 εκατομμύρια είδη ρούχων από το να αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής κάθε εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Oxfam ζήτησε τη βοήθεια της Sienna Miller για να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της γρήγορης μόδας σε μια νέα καμπάνια.

 

jenny.gr

Στην καμπάνια το συνδυάζει με λευκό πουκάμισο και ένα ψηλόμεσο τζιν. Η αβίαστη vintage εμφάνιση της Miller είναι ιδανική για το φθινόπωρο. To trend βρίσκεται σε εξέλιξη - με το leopard print να δίνει το παρών στα defiles του Dior, της Celine και του Michael Kors για το φθινόπωρο/χειμώνα 2021.

Φυσικά, η Miller έχει αποδείξει την αγάπη της για το leopard coat πολλές φορές στο παρελθόν και παραμένει πιστή σε αυτό για περισσότερο από μια δεκαετία.

jenny.gr
Sienna-Miller

 

Δεν είναι όμως η μόνη διάσημη θαυμάστρια του elegant coat, αφού και η Kate Moss έχει μεγάλη αδυναμία στο εν λόγω πανωφόρι. 

Και δεν τις αδικούμε. Πρόκειται για ένα κομμάτι-επένδυση που θα φέρει ξεχωριστό αέρα στο στιλ του φθινοπώρου. Διαχρονικά κομψό και ευέλικτο καθώς -όπως αποδεικνύουν και τα παραπάνω looks- συνδυάζεται με όλα τα basic κομμάτια και τα απογειώνει. 

jenny.gr

Μπορεί να έιναι ακόμα νωρίς για να φορέσουμε παλτό, ειδικά στην περίπτωση που προτιμάτε την faux fur εκδοχή, δεν είναι όμως ποτέ πολύ νωρίς για να κάνουμε πιο sustainable επιλογές στο ντύσιμο μας.

BTW, στην καμπάνια φορά και ένα καταπληκτικό neon σύνολο.

Η καμπάνια έρχεται πριν από το COP26 - το συνέδριο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή το 2021 - που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο.

Μια βασική συζήτηση στο συνέδριο θα είναι η βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ενθάρρυνσης της βιώσιμης συμπεριφοράς μεταξύ του πληθυσμού και της αύξησης της βιωσιμότητας των αλυσίδων εφοδιασμού. Σύμφωνα με την Oxfam, 13 εκατομμύρια είδη ένδυσης την εβδομάδα αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής, ενώ η κλωστοϋφαντουργία αντιπροσωπεύει έως και το 10 % των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Επιπλέον, η Παγκόσμια Τράπεζα διαπίστωσε ότι περίπου το 20 τοις εκατό των παγκόσμιων λυμάτων προέρχονται από βαφή και επεξεργασία υφασμάτων.

Μπράβο Sienna που δίνεις το καλό παράδειγμα!

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.