ΣΤΙΛ

24 ώρες στη Ρώμη: Τα 4 outfits που βάλαμε στη χειραποσκευή


Ελένη Τσούτση

29 Οκτωβρίου 2021

24 ώρες στη Ρώμη: Τα 4 outfits που βάλαμε στη χειραποσκευή
Εσύ τι θα φορούσες για 24 ώρες στη Ρώμη;

Lasciatemi cantare… Αυτό το τραγούδι σιγοψιθυρίζω όσο γραφώ αυτό το άρθρο για να μεταφερθώ στη πανέμορφη Ρώμη, την αγαπημένη «αιώνια πόλη». Ήταν το πρώτο μου ταξίδι μετά το lockdown και οφείλω να ομολογήσω ότι απόλαυσα και το παραμικρό λεπτό αφού βρέθηκα εκεί, σε ένα ταξίδι που κράτησε σχεδόν 24 ώρες (ναι υπάρχουμε και εμείς που θέλουμε να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό έστω και για μία μέρα).

Ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα τελευταία -το λες και περίεργο για μένα. Mε όλες αυτές τις σκέψεις κατά νου επέστρεψα από μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που πραγματικά αγάπησα και εύχομαι να ξαναεπισκεφτώ σύντομα.

Μπορεί ο χρόνος να ήταν πολύ περιορισμένος, αλλά αυτό δε με εμπόδισε από το να δημιουργήσω τα κατάλληλα outfits για να περπατήσω και, φυσικά, να φωτογραφηθώ στα γραφικά στενά της πόλης. Για ένα Instagram ζούμε άλλωστε. Νot.

Αν ετοιμάζεστε λοιπόν για ένα ταξίδι είτε στην Ιταλία, είτε σε μία άλλη ευρωπαϊκή πόλη τα παρακάτω outfits ίσως σας χαρίσουν έμπνευση. Σκεφτείτε πρακτικά και βάλτε στη βαλίτσα σας κομμάτια εντυπωσιακά αλλά και άνετα για να απολαύσετε τις βόλτες σας στο έπακρο.
 

1. Italian suit

Ένα κοστούμι σε μόκα απόχρωση που το συνδύασα με ένα ανδρικό γαλάζιο πουκάμισο και δεν θα μπορούσα να μην σετάρω με τα άνετα Converse μου. Βreaking news: οι Ιταλίδες λατρεύουν τα κοστούμια και ειδικά το να τα σετάρουν με casual παπούτσια.

2. Η elegant καμπαρντίνα

Μια καμπαρντίνα έκρινα ότι ήταν πλέον απαραίτητη, αφού έκανε το casual στιλ μου πιο stylish και «έγραφε» και πολύ ωραία στις φωτογραφίες. Επέλεξα να τη συνδυάσω με μία σαλοπέτα και αθλητικά παπούτσια. Το καπέλο δε θα μπορούσε να λείπει από το συγκεκριμένο σύνολο καθώς έκανε το look ακόμη πιο ξεχωριστό και ενδιαφέρον.

3. Ιταλικό ρομάντζο

Για το βράδυ επέλεξα ένα μακρύ μαύρο φόρεμα που το συνδύασα πάλι με τα Converse και ένιωθα ότι βγήκα μέσα από ταινία (το έζησα λίγο). Ταίριαζε μοναδικά με τα επιβλητικά κτίρια και, όπως με δίδαξε η fashion editor μας, τα μαύρα φορέματα είναι σταθερή αξία και οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές έχουν εμπνευστεί από την διαχρονικότητά τους. Ποια είμαι εγώ για να μην εμπνευστώ;

4. Η ρετρό σαλοπέτα - Denin on demin

Η σαλοπέτα ήταν η καλύτερη επιλογή αφού θέτει ως προτεραιότητα την άνεση και στη συνέχεια το στιλ. Άνετη όσο λίγα κομμάτια της ντουλάπας μας και πάντα έτοιμη να συνδυαστεί με αμέτρητους τρόπους και να ξεχωρίσει, η σαλοπέτα είναι το item που διατηρεί μια ισχυρή θέση στη καρδιά μας από τα παιδικά μας χρόνια. Και αν αναρωτιέστε πώς θα τις φορέσετε, ένα πουκάμισο με prints και ένα denim jacket είναι η ιδανική πρόταση.

Αυτά ήταν τα 3 looks που επέλεξα για τη Ρώμη και ελπίζω να σας έδωσα μερικές καλές ιδέες για τη δική σας ταξιδιωτική γκαρνταρόμπα. Αλλά αν έπρεπε να σας δώσω ένα και μόνο tip, αυτό θα ήταν να απολαμβάνετε το ταξίδι σας και να ασχολείστε όσο λιγότερο γίνεται με τα social media. Ποστάρετε και αφού γυρίσετε, δε χάλασε ο κόσμος.

Ariverdechi Roma!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.