ΣΤΙΛ

Fairycore: Όταν οι νεράιδες ανακάλυψαν το grunge γεννήθηκε η νέα τάση στο στιλ


Μάρθα Κουμπάνη

29 Νοεμβρίου 2021

Fairycore: Όταν οι νεράιδες ανακάλυψαν το grunge γεννήθηκε η νέα τάση στο στιλ
Fairycore: Όταν οι νεράιδες ανακάλυψαν το grunge γεννήθηκε η νέα τάση στο στιλ

«Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πίστη, εμπιστοσύνη και λίγη νεεραιδόσκονη» για να υιοθετήσεις αυτή τη νέα αισθητική, ή τουλάχιστον έτσι  λέει ο Peter Pan. Η τάση του fairy grunge κατακτά το TikTok, άρα και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα τα CGI φτερά δεν είναι κάτι καινούργιο στα stories σας και μάλλον είστε εξοικειωμένες με την αισθητική της νεράιδας.

Το νέο αυτό στιλ είναι ένας συνδυασμός πρόσφατων δημοφιλών trends: cottagecore, grunge, fairycore, Y2K. Είναι επίσης ένα ξαδερφάκι του "kinderwhore" της εποχής του '90, μιας grunge αισθητικής που διαδόθηκε από την Courtney Love, σύντροφο του Kurt Cobain και frontwoman του Hole. Ο όρος "Kinderwhore" επινοήθηκε από τον δημοσιογράφο Everett True για να περιγράψει τo στιλ των γυναικών καλλιτεχνών grunge της εποχής. Φορέματα babydoll, πλατινέ μαλλιά και σκισμένα καλσόν ήταν μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των ατίθασων και sexy εκείνων looks που άφησαν το στίγμα τους στην μόδα.

jenny.gr

Στο σήμερα οι έφηβοι του TikTok εμπνέονται από το grunge του '90 και επαναδημιουργούν τα looks χρησιμοποιώντας οικονομικά κομμάτια όπως φανελάκια με δαντέλα, πολύ κοντές μίνι φούστες, oversized hoodies και γάντια χωρίς δάχτυλα.

jenny.gr

Το Fairycore, που είναι συνήθως φωτεινό και θηλυκό, συναντά την πιο σκοτεινή αισθητική του grunge σε εμφανίσεις που συνδυάζουν γήινους τόνους και πολύ μαύρο. Το original Fairycore χαρακτηρίζεται κυρίως από γλυκά, ονειρεμένα παστέλ. Οι φιόγκοι, οι κορδέλες και τα αστραφτερά υφάσματα τονίζουν αυτές τις ανάλαφρες, δροσερές εμφανίσεις.

jenny.gr

Το grunge από την άλλη, έχει τις ρίζες του στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον της δεκαετίας του '90. Ήταν ένα κίνημα που απέρριπτε το κατεστημένο, ενώ ήθελε να εκφράσει τα αρνητικά συναισθήματα θλίψης και άγχους των εκπροσώπων του. Ακόμη και σήμερα το grunge εξακολουθεί να έχει σημαντική επίδραση στο στιλ των εφήβων.

Ο σνδυασμός τους, το fairy grunge, είναι αρκετά σκοτεινό για να εκφράσει τα συναισθήματα αγωνίας της εφηβική ηλικίας, χωρίς να υστερεί σε θηλυκότητα, ενώ αν θέλετε να το αντιγράψετε, μπορείτε πολύ εύκολα με προσιτά κομμάτια και αντικείμενα που υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.