ΣΤΙΛ

7 τρόποι να φορέσετε την μίνι φούστα το 2022


Μάρθα Κουμπάνη

27 Δεκεμβρίου 2021

7 τρόποι να φορέσετε την μίνι φούστα το 2022
Η θριαμβευτική επιστροφή του mini

Mini φούστα. Ένα μικροσκοπικό ρούχο, αλλά με τόσο μεγάλη ιστορία. Τα πρώτα μίνι εμφανίστηκαν στα Roaring 20s (τυχαίο;) και δεν ξεπερνούσαν το ύψος του γονάτου, όμω ήταν μόλις στα 60s όταν και διαδόθηκαν ευρέως και φορέθηκαν από τις γυναίκες. Η δημιουργία της συχνά αποδίδεται στην Mary Quant, τη ντίβα των 60’s με το χαρακτηριστικό αγορίστικο κούρεμα. Το όνομα της έχει συνδεθεί με την εφεύρεση του προκλητικού mini. Στην πραγματικότητα όμως η σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από τα σχέδια του André Courrèges, κάνοντας τις φούστες του ακόμη πιο κοντές για το κατάστημα της Bazaar, στο Λονδίνο.

Όποιος κι αν είναι ο δημιουργός του iconic mini, έφερε επανάσταση στο γυναικείο ντύσιμο.

Στο 2021, οι σχεδιαστές μοιάζει να θέλησαν να επαναστατήσουν απέναντι στην μιζέρια της πανδημίας: Δημιούργησαν ρούχα για ξέφρενα βράδια και party, που γίνονται τολμηρά και αποκαλύπτουν το δέρμα.

Το mini πρωταγωνιστεί και θα συνεχίσει και το 2022. Mίνι και πλισέ, σε γραμμή Α, denim, tweed, χαμηλοκάβαλη, εμείς βρήκαμε όλους τους τρόπους με τους οποίους θα την εντάξουμε στο στιλ μας τους επόμενους μήνες. H έμπνευση έρχεται από τα IG accounts των πιο stylish γυναικών.

Πλεκτή mini φούστα

Σε μονοχρωματικά σύνολα

Με πιέτες

Mε παστέλ απόχρώσεις

Leather

Με festive διάθεση

Tweed με ένα twist

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.