ΣΤΙΛ

Welded Bracelets: Η τάση στα κοσμήματα που δεν θα θες (και δεν θα μπορείς) να βγάλεις


Μάρθα Κουμπάνη

5 Φεβρουαρίου 2022

Welded Bracelets: Η τάση στα κοσμήματα που δεν θα θες (και δεν θα μπορείς) να βγάλεις
Photo credit: Instagram/@astridandmiyu
Η νέα τρέλα στα κοσμήματα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο TikTok ξεκίνησε από την Ιταλία και είναι τα συγκολλημένα βραχιόλια, αλλιώς γνωστά ως μόνιμα κοσμήματα

Έχει συμβεί σε όλες, να φορέσουμε ανάποδα το αγαπημένο μας βραχιόλι και να προσπαθούμε με τις ώρες να ανοίξουμε το κούμπωμα καιστην συνέχεια να το φορέσουμε σωστά. Έχουμε ακόμα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση το κούμπωμα να σπάσει (ή να μην έχει πιάσει σωστά στο προηγούμενο σενάριο) και να χάσουμε το βραχιόλι που τόσο αγαπούσαμε.

Όλα αυτά φυσικά δεν θα συνέβαιναν αν το βραχιόλι μας δεν είχε κούμπωμα, ήταν δηλαδή μόνιμα περασμένο στο χέρι μας!

Αλήθεια θα φορούσατε ποτέ ένα συγκολλημένο κόσμημα; Μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε για την τρέλα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο TikTok: τα συγκολλημένα βραχιόλια, αλλιώς γνωστά ως μόνιμα κοσμήματα. Ξεκίνησε από την ιταλική εταιρεία Atelier VM το 2014, αλλά τώρα η τάση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, με τo tag για τα συγκολλημένα βραχιόλια να συγκεντρώνει πάνω από 2 δισεκατομμύρια προβολές σε όλο τον κόσμο.

Τα συγκολλημένα κοσμήματα αποτελούνται από ασημένιες και χρυσές αλυσίδες που στερεώνονται στο σώμα σας στο κατάστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί και δεν έχει κούμπωμα. Ιδανικό για να μην χάνονται, αλλά και μια υπέροχη ιδέα για ένα δώρο με νόημα.

Ενώ έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται για πάντα και να εφαρμόζονται με συγκόλληση με λέιζερ, είναι τόσο λεπτά που μπορείτε να αφαιρέσετε τα συγκολλημένα βραχιόλια ή κολιέ απλά κόβοντάς τα με ένα ψαλίδι.

Καθώς τα συγκολλημένα κοσμήματα κατασκευάζονται ειδικά για εσάς (η αλυσίδα κόβεται στις διαστάσεις που χρειάζεστε), υπάρχουν πολύ λιγότερα απόβλητα σε σχέση με άλλες μορφές παραγωγής κοσμημάτων και άρα είναι πιο βιώσιμα.

Προς το παρόν η τάση δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην χώρα μας, μπορείτε όμως πάντα να ζητήσετε από τον κοσμηματοπώλη σας να σας φτιάξει ένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.