ΣΤΙΛ

H εποχή του χρυσού τελείωσε: Αυτή είναι η κυρίαρχη τάση στα κοσμήματα τώρα


Μάρθα Κουμπάνη

8 Απριλίου 2022

H εποχή του χρυσού τελείωσε: Αυτή είναι η κυρίαρχη τάση στα κοσμήματα τώρα
Ακόμη και αν είστε λάτρεις του χρυσού, το νέο (παλιό) trend υπόσχεται να σας συγκινήσει με τον δικό του τρόπο

Πολύχρωμα chunky δαχτυλίδια από ακρυλικό, χαριτωμένες χάντρες και αλυσίδες μέσης είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις στα κοσμήματα Y2K που αναβιώνουν. Όλος αυτός ο μαξιμαλισμός όμως φαίνεται υπερβολικός και κάπως βαρύς στα μάτια εκείνων με πιο εκλεκτικό γούστο και μινιμαλ αισθητική. Όσες από εσάς ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, σας έχουμε καλά νέα. Η τάση στα κοσμήματα που επιστρέφει το 2022 είναι αυτό που θέλατε.

Η εποχή του κίτρινου χρυσού μοιάζει να φτάνει στο τέλος της και η μόδα επαναφέρει τα κομψά, εξαιρετικά απλά και στιβαρά, ασημένια κοσμήματα. Τα κοσμήματα αυτά έχουν κάτι τo boheme και σοφιστικέ. Είναι αλήθεια πως σε αντίθεση με τον κίτρινο χρυσό, δεν ταιριάζουν σε όλες. Μοιάζει σαν τα κοσμήματα να επιλέγουν τα ίδια τις γυναίκες που θα τα αναδείξουν. Όταν τις φαντάζομαι, στο μυαλό μου έρχονται αέρινα λινά πουκάμισα και φορέματα με λαχούρια, δερμάτινα σανδάλια και αξεσουάρ από suede.

Για την σεζόν S/S 2022 το ασήμι στην πιο ήσυχη και λιγότερο λαμπερή εκδοχή του ήταν σε πολλά runway shows μεταξύ των οποίων Givenchy, Paco Rabanne και Jonathan Simkhai. Kαι για το φθινόπωρο πιο βαριά κομμάτια ξεχώρισαν στους Saint Laurent, Balmain και Jil Sander.

Τα πιο δημοφιλή jewelry brands έχουν εφοδιάσει τα ράφια τους με όμορφες επιλογές με την ένδειξη 925.

Οι ειδικοί του κοσμήματος λένε ότι το Y2K trend και η rave σκηνή των early 00s και τα goth κινήματα της μόδας παίζουν σημαντικό ρόλο στην άνοδο της τάσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κοσμήματα αυτά εκτός από λάμψη θα φέρουν στα looks μας και νοσταλγία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.