ΣΤΙΛ

Ο λόγος που τα παπούτσια της σεζόν είναι όλα πανύψηλα


Μάρθα Κουμπάνη

10 Απριλίου 2022

Ο λόγος που τα παπούτσια της σεζόν είναι όλα πανύψηλα
Υποδήματα όλων των ειδών - αθλητικά παπούτσια, σανδάλια, ακόμη και Mary Janes - είναι ψηλότερα από ποτέ

Ύστερα από αρκετά χρόνια που αφιερώσαμε στην δημιουργία μιας capsule wardrobe και μιας μίνιμαλ καθημερινής «στολής», βασιζόμενες στα basics και τα utility κομμάτα που έθεταν ως προτεραιότητα την άνεση και χαλαρή κομψότητα, η μόδα έκανε στροφή στις bold και τολμηρές τάσεις. Τι εννοούμε; Σκεφτείτε πώς, το 2022, οι φούστες είναι και πάλι μικροσκοπικές, τα παντελόνια πέφτουν όλο και πιο χαμηλά στην λεκάνη και τα μοντέρνα illusion prints σε φορέματα και tops ξεγελούν τα μάτια. Και, ίσως το πιο αξιοσημείωτο από όλα, είναι τα φετινά παπούτσια It, τα οποία είναι στην πλειοψηφία τους πανύψηλα.

Τα υποδήματα όλων των ειδών - αθλητικά παπούτσια, σανδάλια, ακόμη και Mary Janes - είναι ψηλότερα από ποτέ χάρη σε μια σειρά από τολμηρούς σχεδιαστές που σας προκαλούν να τα φορέσετε και να εντυπωσιάσει. Μια ματιά στα runway shows για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 θα σας πείσει: το δίδυμο συζύγων του GANNI Nicolaj Reffstrup και Ditte Reffstrup αποκάλυψε βαριά και ογκώδη loafers, ενώ ο Hedi Slimane παρουσίασε τα ψηλά platform sneakers για τον Celine.

Η Elizabeth Semmelhack, διευθύντρια και senior curator του BATA Shoe Museum του Τορόντο, θεωρεί ότι η πρόσφατη αναβίωση και μανία της μόδας με τα ψηλά παπούτσια λειτουργεί ως ένα μέσο απόδρασης. « Ττα σχέδια των γυναικείων υποδημάτων τείνουν να γίνονται πιο ακραία σε περιόδους οικονομικών και πολιτικών συγκρούσεων», εξηγεί μάλιστα στο TZR.

Σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία, σήμερα, καθώς διανύουμε μια δύσκολη εποχή, η επιστροφή της πλατφόρμας και φιάπας σε κάθε στιλ παπουτσιού φαίνεται πολύ λογική. Δεν ξέρουμε αν όταν ανεβάινετε στις πλατφόρμεε σας αισθάνεστε κάποιο είδος ελευθερίας ή ξεγνοιασιάς. Εμείς μάλλον περισσότερο αγχωνόμαστε φοβούμενες το πιθανό στραβοπάτημα ή πτώση, πάντως τα παπούτσια αυτά είναι χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακά.

Αυτά είναι τα σχέδια που ξεχωρίζουν.

Ψηλά πέδιλα και mules

Mary Janes σε νέα ύψη

Ογκώδη Loafers

Y2K-Era Flatforms

‘70s Επιρροή

Chunky Sneakers

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.