ΣΤΙΛ

Αυτή την άνοιξη η γκαρνταρόμπα γεμίζει πεταλούδες - Πώς θα τις φορέσουμε


Μάρθα Κουμπάνη

25 Απριλίου 2022

Αυτή την άνοιξη η γκαρνταρόμπα γεμίζει πεταλούδες - Πώς θα τις φορέσουμε
Αυτή την άνοιξη η γκαρνταρόμπα γεμίζει πεταλούδες

Υπάρχουν λίγα μοτίβα που έχει λατρέψει η μόδα όσο οι πεταλούδες ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1930 και τα papillon prints της Elsa Schiaparelli και, στη συνέχεια, πολύ αργότερα ως λαμπερά butterfly outfits κατά τη διάρκεια των early 00s. Oι πεταλούδες έχουν αυτό που αποκαλούμε It status. Στον fashion month με τις συλλογές για την σεζόν S/S 2022, είδαμε σε πολλές περιπτώσεις τις πεταλούδες να γίνονται έμπνευση, όπως στο show της Alberta Ferretti, Chanel και αποκορύφωμα το buzz show της Blumarine.

Το poster girl Y2K Dua Lipa είναι μια μεγάλη οπαδός του trend. «Μόνο ενέργεια πεταλούδας το 2021», έγραφε η ποπ σταρ στο Instagram στα τέλη του περασμένου έτους. Η εικόνα προφίλ της στην πλατφόρμα δείχνει το φως μιας τιρκουάζ πεταλούδας να προβάλλεται στο πρόσωπό της. Οι πεταλούδες όμως έχουν φτερουγίσει και στην γκαρνταρόμπα της.
Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, οι πεταλούδες είναι παντού. Tυπωμένες, σε ρούχα και αξεσουάρ, κεντημένες, 3D, σε μικροσκοπικά hair clips, αλλά και filters στα κοινωνικά δίκτυα.

Για άλλους οι πεταλούδες συμβολίζουν την απελευθέρωση, για άλλους την μεταμόρφωση και αλλαγή, την ελευθερία και ομορφιά. Μπορούμε πολύ έυκολα λοιπόν να καταλάβουμε γιατί είναι το σύμβολο του 2021, την στιγμή που εκφράζει όλα εκείνα που αισθανόμαστε, καθώς βγαίνουμε από την πανδημία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.