ΣΤΙΛ

Η δημιουργός κοσμημάτων Ειρήνη Κωνσταντινοπούλου μάς ξεναγεί σε έναν κόσμο έμπνευσης και πολυτέλειας


Άρτεμις Καράγιαννη

28 Ιουνίου 2024

Η δημιουργός κοσμημάτων Ειρήνη Κωνσταντινοπούλου μάς ξεναγεί σε έναν κόσμο έμπνευσης και πολυτέλειας
Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι δημιουργικότητας με όχημα τα μοναδικά κοσμήματα ΕΚ Jewelry.

Το ατελιέ κοσμημάτων της EK Jewelry στο κέντρο της πόλης είναι ένας μικρός παράδεισος όπου τα πολύτιμα μέταλλα, οι πέτρες και τα διαμάντια γράφουν τη δική τους ιστορία. Εκεί, σε αυτόν τον όμορφο χώρο, η δημιουργός του brand Ειρήνη Κωνσταντινοπούλου υποδέχεται καθημερινά ανθρώπους που θέλουν να αφεθούν στον κόσμο του κοσμήματος, είτε για να επιλέξουν κάτι για τον εαυτό τους, είτε για να κάνουν ένα πολύτιμο δώρο, είτε για να δώσουν νέα ζωή σε ένα οικογενειακό κειμήλιο και να το φέρουν στο σήμερα. Η εμπειρία 28 ετών στο χώρο του κοσμήματος και η έμπνευσή της ίδιας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των ανθρώπων του εξειδικευμένου εργαστηρίου, κάνουν την EK Jewelry τον απόλυτο προορισμό για τη δημιουργία κοσμημάτων που θα αγαπήσουμε πραγματικά και θα έχουμε για πάντα στα χέρια μας.

Με έμφαση στο μίνιμαλ και το λιτό, με αγάπη για κάθε υλικό και κάθε ιδέα και κυρίως με την πεποίθηση ότι τα κοσμήματα αξίζει να είναι κομμάτι κάθε μας εμφάνισης, από την πιο απλή καθημερινή μας επιλογή μέχρι τις πιο σημαντικές στιγμές μας της ζωής μας, η Ειρήνη Κωνσταντινοπούλου συζητά μαζί μας τις σκέψεις και τις εμπειρίες της, ξεναγώντας μας στον δικό της μοναδικό κόσμο δημιουργίας και μας προσκαλεί σε μια όμορφη διήγηση που γεμίζει τη ζωή μας με λάμψη, πολυτέλεια και καθημερινές δόσεις δημιουργικότητας.

Jenny.Gr

Ποια γυναίκα έχετε στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε κοσμήματα;
Δημιουργώ κοσμήματα για τη σύγχρονη γυναίκα, για τη δυναμική γυναίκα, για τη γυναίκα που έχει επιλέξει να είναι ελεύθερη, για τη γυναίκα που έχει επιλέξει να έχει στιλ.

Επιλέγετε το minimal, το λιτό, το απλό. Πώς προκύπτει αυτή η επιλογή;
Η επιλογή του minimal είναι στάση ζωής. Γι΄αυτό και εγώ δημιουργώ κοσμήματα που είναι minimal και πάνω από όλα έχουν στιλ.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;
Εμπνέομαι κατά κανόνα από τα συναισθήματα μου. Όταν είμαι χαρούμενη κάνω πράγματα που είναι πολύ λαμπερά. Όταν συμβαίνουν περίεργα γεγονότα γύρω μας, πάλι δημιουργώ. Επίσης, από τον ήλιο, με εμπνέει πολύ ο ήλιος!

Τι σας έχει διδάξει η πολυετής εμπειρία σας στον χώρο του κοσμήματος;
Είμαι σχεδόν 30 χρόνια σε αυτόν τον χώρο και αυτό που έχω διδαχθεί είναι ότι η γυναίκα πάντα αγαπούσε και πάντα θα αγαπάει πάρα πολύ το κόσμημα. Εξάλλου το κόσμημα είναι συναίσθημα. Σε προσωπικό επίπεδο έχω μάθει ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό το λέω από τη δική μου την πλευρά, αφού ένα μεγάλο μου όνειρο, να ασχοληθώ και να παραμείνω στον χώρο του κοσμήματος, έγινε πραγματικότητα.

Τι κοσμήματα πρέπει να έχει μια γυναίκα στο boudoir της;
Μια γυναίκα στο boudoir της πρέπει να έχει αρχικά ένα μαργαριταρένιο κολιέ, ένα ζευγάρι μονόπετρα σκουλαρίκια – είτε απλά καρφωτά με μπριγιάν, είτε σκέτο μέταλλο που γενικά εγώ το πρεσβεύω – ένα chevalier, ένα ζευγάρι κρίκους και ένα ή δύο μενταγιόν για το λαιμό της.

Jenny.Gr

Τι θεωρείται πλέον κλασικό κόσμημα και πώς το εντάσσουμε σε μια σύγχρονη εμφάνιση;
Κλασικό κόσμημα θεωρούμε ένα ζευγάρι μονόπετρα, το μονόπετρο δαχτυλίδι μας, ένα κόσμημα της γιαγιάς μας, τα οικογενειακά μας κειμήλια. Μπορούμε όλα αυτά να τα φέρουμε στο σήμερα με μικρές αλλαγές και σωστούς συνδυασμούς. Μπορούμε για παράδειγμα να συνδυάσουμε ένα ζευγάρι μονόπετρα σκουλαρίκια της μαμάς με κάτι πολύ φρέσκο στο λαιμό και ακόμη και με ένα απλό τζιν να έχουμε μια λαμπερή εμφάνιση από το πρωί έως το βράδυ.

Ποια κομμάτια επιλέγετε εσείς στην καθημερινότητά σας;
Στην καθημερινότητά μου επιλέγω πάντα, μα πάντα, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ή καρφωτά ή λίγο πιο έντονα, ένα chevalier και κάτι στον λαιμό μου. Μπορεί να είναι μια αλυσίδα, ένα παντατίφ ή πολλά ακόμη ανάλογα με τη διάθεση!

Υπάρχουν τελικά κανόνες στα κοσμήματα;
Νομίζω ότι τελικώς δεν υπάρχουν κανόνες στο πώς επιλέγουμε ή φοράμε τα κοσμήματά μας. Τους κανόνες τους καθορίζει η αισθητική μας και η διάθεσή μας.

Τι ξεχωρίζετε από τη φετινή σας συλλογή;
Τα σκουλαρίκια από τη σειρά Linear. Τα λατρεύω.

Jenny.Gr



Τι μπορεί να βρει κανείς στο ατελιέ σας;
Στον χώρο μας μπορεί κανείς να βρει παλιές και καινούριες συλλογές, διαφορετικές, όλες minimal. Επίσης μπορεί να έρθει με ένα δικό του, παλιό κόσμημα, να το προσαρμόσουμε στα δικά του μέτρα και στις δικές του ανάγκες. Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό στο ατελιέ μας είναι ότι φτιάχνουμε προσωποποιημένα κοσμήματα. Μπορεί για παράδειγμα να έρθει ένας γονιός και επειδή το παιδί του πήρε το πτυχίο του και θέλει να του κάνει ένα πολύτιμο δώρο, δημιουργούμε το δικό του ιδανικό κόσμημα για να τον συντροφεύει σε ολόκληρη τη ζωή του.

Μιλήστε μας λίγο για τον υπέροχο χώρο σας στο κέντρο της πόλης.
Ο λόγος που δημιούργησα αυτόν τον χώρο και δεν προτίμησα ένα κατάστημα είναι γιατί έχω ανάγκη την προσωπική επαφή με τον κόσμο. Το ίδιο το κόσμημα είναι πολύ προσωπικό για τον καθένα οπότε σε αυτόν τον χώρο μπορώ να αφιερώνω χρόνο στον άνθρωπο που έρχεται εδώ και φεύγοντας από εδώ να έχει βρει και εκείνος αυτό που του αρέσει και εγώ, να έχω πάρει όλη τη χαρά ότι κάναμε μαζί κάτι πάρα πολύ όμορφο που θα το έχει για πάντα.

Μοιραστείτε μαζί μας, αν θέλετε, κάποια όνειρά σας για τη διαδρομή παρακάτω.
Μπορεί, όπως ανέφερα, το όνειρό μου να έγινε πραγματικότητα, αλλά δεν σταματάω να ονειρεύομαι. Οι άνθρωποι πάντα θα ονειρευόμαστε! Ένα άμεσο μου όνειρο που είμαι κοντά στο να το πραγματοποιήσω είναι να δημιουργήσω κάτι στο αγαπημένο μου νησί, την Πάρο, και γιατί όχι σύντομα και εκτός Ελλάδος.

Jenny.Gr

Ανακαλύψτε όλες τις συλλογές της EK Jewelry στο https://ekjewelry.gr/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.