ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Tommy Hilfiger και ο Jeffrey Deitch παρουσιάζουν την “rock style” στην s|2 gallery


10 Σεπτεμβρίου 2015

janis-joplin-by-baron-wolman-1967.png

Ο σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger και ο επιμελητής τέχνης Jeffrey Deitch παρουσιάζουν μία έκθεση που γιορτάζει τον διάλογο ανάμεσα στην μόδα, την μουσική και την φωτογραφία.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Tommy Hilfiger και ο επιμελητής τέχνης Jeffrey Deitch έχουν επιμεληθεί την έκθεση με τίτλο “Rock Style” η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2015 στην Sotheby’s S|2 gallery στο Λονδίνο. Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο “Rock Style”, το οποίο έχει γράψει ο Tommy Hilfiger και ο δημοσιογράφος μουσικού ρεπορτάζ Anthony Decurtis το 2000. Αντλώντας από ένα σύνολο λαμπερών, πολύ σπάνιων εικόνων από τους καλύτερους ροκ φωτογράφους το βιβλίο απεικονίζει τον τρόπο που η μόδα έχει ενσωματώσει την ψυχή της γενιάς του ροκ.

elton john  diana by james fortune

Η Rock Style γιορτάζει τους σπουδαίους μουσικούς των οποίων το στυλ και οι μουσικές καινοτομίες έχουν επηρεάσει την εμφάνιση και την συμπεριφορά εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τους The Rolling Stones, τους The Beatles και τον Elvis Presley μέχρι την Debbie Harry, τους Ramones και τη Madonna, το Rock Style διαθέτει εικονικές φωτογραφίες των μουσικών που έχουν συλληφθεί από τους κορυφαίους καλλιτεχνικούς φωτογράφους της αντίστοιχης εποχής. Η έκθεση επίσης περιλαμβάνει και έξι ειδικά φτιαγμένα έργα ζωγραφικής από τον Αμερικανό καλλιτέχνη και ακτιβιστή Shepard Fairey, που το καθένα απεικονίζει έναν από τους πρωτοπόρους της μουσικής και της μόδας.

david bowie life on mars _ london 1973 by mick rock

Το Rock Style καταγράφει μια αξιοσημείωτη περίοδο στη σύγχρονη κουλτούρα, όταν οι μουσικοί ήταν μία από τις κύριες πηγές έμπνευσης για τους σχεδιαστές μόδας. «Σε πολλές περιπτώσεις, οι μουσικοί ήταν μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της μόδας από τους σχεδιαστές," δήλωσε ο Tommy Hilfiger. Τα είδωλα που παρουσιάζονται στο Rock Style εφηύραν οι ίδιοι το στυλ τους, σπάνια δουλεύοντας με επαγγελματίες στυλίστες. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως του Arturo Vega και των Ramones ή του Malcolm McLaren και των The Sex Pistols, το στυλ ήταν αναπόσπαστο μέρος του concept του γκρουπ.

Πολλές από τις εικονικές φωτογραφίες στο Rock Style αυτή την εποχή γνωρίζουν απήχηση όχι μόνο ως καθιέρωση των σπουδαίων αυτών μουσικών και των ιστορικών τους επιδόσεων, αλλά γιατί ξεχωρίζουν ως έργα τέχνης από μόνα τους. Αυτές οι εικόνες έχουν γίνει μέρος τόσο της τέχνης όσο και της πολιτιστικής ιστορίας και έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή στον καθορισμό της συλλογικής μνήμης του πολιτισμού μας.

janis joplin by baron wolman 1967

Οι μουσικοί που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι οι: The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie, Elton John, Jimi Hendrix, Diana Ross, Madonna, Elvis Presley, Lenny Kravitz, Janis Joplin, Deborah Harry, Ramones, The Sex Pistols and Little Richard. Photographers include Roberta Bayley, Janette Beckman, Bruce Davidson, Terence Donovan, James Fortune, Bob Gruen, David Hurn, Elliott Landy, Gered Mankowitz, Kevin Mazur, Ralph Morse, Terry O’Neill, Neal Preston, Mick Rock, Ethan Russell, Jerry Schatzberg, Gene Shaw, Alfred Wertheimer και Baron Wolman. Ο Shepard Fairey έχει δημιουργήσει ειδικά κατασκευασμένα τα πορτραίτα των David Bowie, George Harrison, Deborah Harry, Jimi Hendrix, Joey Ramone και Sid Vicious.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.