ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Παρουσιάστηκε στο Μιλάνο η Ducati Diavel Diesel


19 Ιανουαρίου 2017

bv8a0644-low.jpg

Μόλις 666 κομμάτια (creepy νούμερο, που προκύπτει από τις τρεις λέξεις Ducati Diavel Diesel, όπου η κάθε μία διαθέτει έξι γράμματα) θα παραχθούν από την συγκεκριμένη έκδοση, η οποία αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ του Andrea Rosso (Creative Director της Diesel) και του σχεδιαστικού κέντρου της Ducati. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, η έμπνευση αντλήθηκε από έναν "υπερκινητικό δυναμισμό, ενός μετα-αποκαλυπτικού, φουτουριστικού κόσμου".

Η μοτοσυκλέτα έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της Fashion Week στο Μιλάνο, ενώ θα εκτεθεί και στην Motor Bike Expo από τις 20 ως τις 22 Ιανουαρίου και από εκεί θα μπει στην παγκόσμια αγορά τον Απρίλιο του 2017. Εκτός από το Diavel, η Diesel ανακοίνωσε πως έχει δημιουργήσει και μια ολόκληρη σειρά ρούχων αφιερωμένη στην Ducati που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ταυτόχρονα με την μοτοσυκλέτα.

'Ενα αποτέλεσμα που μαγνητίζει το βλέμμα χάρη σε μια σειρά από λεπτομέρειες που τονίζουν την διαφορετικότητα.

Σύμφωνα με τον Andrea Rosso, το λογότυπο "Never look back" που είναι χαραγμένο μαζί με τα δύο λογότυπα των εταιρειών πάνω στο ταμπελάκι που φέρει το πλαίσιο, αντανακλά τον στόχο αυτής της συνεργασίας, με ένα αποτέλεσμα που μαγνητίζει το βλέμμα χάρη σε μια σειρά από λεπτομέρειες που τονίζουν την διαφορετικότητα, όπως τα βουρτσισμένα ατσάλινα κομμάτια στο ρεζερβουάρ, με τις κολλήσεις και τα πριτσίνια να προσδίδουν ένα άγριο, βιομηχανικό look.

Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, δήλωσε πως "η συνεργασία με την Diesel μας έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε αυθεντικά στιλιστικά και τεχνολογικά στοιχεία, ενώ παράλληλα διατηρήσαμε τις αρχές και τις αξίες της Ducati. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δουλέψαμε με την Diesel πάνω σε μια ήδη μοναδική μοτοσυκλέτα και το αποτέλεσμα ήταν –για να το θέσω επιεικώς- εκπληκτικό!"

Το Ducati Diavel Diesel διαθέτει βουρτσισμένα στο χέρι ατσάλινα μέρη με τις κολλήσεις και τα πριτσίνια να βρίσκονται σε κοινή θέα, τα οποία κοσμούν το ρεζερβουάρ, ενώ λεπτομέρειες όπως το μπροστινό φτερό, και το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη είναι απλά μηχανουργικά διαμάντια. Η σέλα είναι κατασκευασμένη από δέρμα με σχέδιο που θυμίζει πυραμίδα, με σαφείς αναφορά στην τριάδα των "D" (Ducati, Diesel, Diavel). Τα καπάκια για τις εισαγωγές του αέρα είναι φτιαγμένα από κόκκινο μεθακρυλικό υλικό με το λογότυπο της Diesel στο εσωτερικό τους, ενώ το κόκκινο είναι το χρώμα για τις μπροστινές ακτινικές δαγκάνες της Brembo, για πέντε από τους κρίκους της αλυσίδας και για την LCD οθόνη των οργάνων, η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να θυμίζει τις vintage ψηφιακές ενδείξεις.

Η εξάτμιση είναι κι αυτή άλλο ένα μηχανουργικό κόσμημα, με τους σωλήνες να διαθέτουν μαύρη κεραμική επίστρωση Zircotec που συνδυάζονται με επίσης μαύρα τελικά, τρων οποίων οι απολήξεις είναι μηχανουργικά κατεργασμένες από ενιαίο κομμάτι μετάλλου (μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε και για τους καθρέφτες της μοτοσυκλέτας) και φέρουν πάνω τους το μοτίβο της πυραμίδας.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, το πλαίσιο και τις αναρτήσεις, δεν έχουν γίνει επεμβάσεις, με τον γνωστό Testastretta 11° DS που αποδίδει 162 ίππους στον στρόφαλο, ενώ η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με το Ducati Safety Pack (ABS και traction control) και τα τρία riding modes (Urban, Touring και Sport) για την απόδοση και απόκριση του κινητήρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.