ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης στέλνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα


MMEINTANI

14 Φεβρουαρίου 2017

coverr34809.jpg

Όπως πάντα στην ιστορία της μόδας άλλωστε, η συγκεκριμένη βιομηχανία επηρεάζει και επηρεάζεται άμεσα από όλες τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, επομένως ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα βλέπαμε πολλά τέτοια παραδείγματα επάνω στην πασαρέλα. Διάσημοι οίκοι όπως οι Calvin Klein, Prabal Gurung και LRS Studio επιστράτευσαν τα looks τους για να περάσουν το πολιτικό μήνυμα που επιθυμούσαν, κυρίως σχετικά με τη θέση που έχουν οι γυναίκες στη νέα τάξη πραγμάτων που προσπαθεί να επιβάλει ο Donald Trump.

Ο Raf Simons έκανε το καλύτερο ντεμπούτο που θα μπορούσε για τον Calvin Klein, χρησιμοποιώντας το κομμάτι του David Bowie «This is Not America» για το άνοιγμα αλλά και το φινάλε του show του. Στην πασαρέλα του Tommy Hilfiger, είδαμε μοντέλα όπως οι αδελφές Hadid να περπατούν έχοντας λευκές μπαντάνες δεμένες στον καρπό τους, ένα σημάδι ενότητας που σίγουρα θα δούμε και σε άλλα shows.

Και στο catwalk του Prabal Gurung όμως είδαμε να δημιουργείται ένα ηχηρό statement, με T-shirts που έγραφαν «Love is the resistance» και «The future is female».

Η αποκορύφωση όμως ήταν ένας ανερχόμενος σχεδιαστής από το Μεξικό, ο Raul Solis από το brand LRS, ο οποίος δεν δίστασε να βγάλει τα μοντέλα στο runway με εσώρουχα που έστελναν ένα ιδιαίτερα αιχμηρό και αγανακτισμένο μήνυμα σχετικά με τα όρια που θέλει να δημιουργήσει ο Trump.

Αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί και στα υπόλοιπα fashion weeks που έρχονται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.