ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ανακοινώθηκε το θέμα του Met Gala 2019


The Jennettes

10 Οκτωβρίου 2018

20180507_zaf_ny1_653.jpg

Είναι γεγονός ότι το περσινό Met Gala, που είχε θέμα ‘’Heavenly Bodies: Fashion and The Catholic Imagination’’ έδωσε την ευκαιρία στη Rihanna να λάμψει με την εμφάνισή της. Ωστόσο, τo φετινό Met Gala αναμένεται να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη της δημιουργικότητας.

Το Metropolitan Museum of Art (MET), ανακοίνωσε την Έκθεση Κοστουμιών για το 2019, με θέμα ‘’Camp: Notes on Fashion’’. Ωστόσο, το camp δεν έχει να κάνει με τα γνωστά camping, σκηνές και sleeping bags, αλλά με την έννοια της θεατρικότητας και της υπερβολής στη μόδα. Σύμφωνα με τους New York Times, η έκθεση είναι εμπνευσμένη από το άρθρο της Susan Sontag από το 1964, το οποίο ορίζει τη λέξη "camp" ως "την αγάπη για το αφύσικο: τα τεχνάσματα και την υπερβολή".

Οικοδεσπότες του Met Gala 2019 πρόκειται να είναι δύο γνωστοί για τις θεατρικές και εκκεντρικές εμφανίσεις τους fashionable stars - η Lady Gaga και ο Harry Styles. Συγχρόνως, ολόκληρο το event θα χορηγήσει ο οίκος Gucci. Την Gaga και τον Styles θα συνοδεύσει ο creative director της Gucci, Alessandro Michele, μαζί με τη διεθνούς φήμης τενίστρια Serena Williams.

"Βιώνουμε μία εξαιρετικά υπερβολική στιγμή και μοιάζει ιδιαίτερα ταιριαστό στην πολιτιστική συζήτηση το να εξετάσουμε αυτό που συχνά απορρίπτεται ως κενή επιδεξιότητα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα πολύ εξελιγμένο και ισχυρό πολιτικό εργαλείο, ειδικά για τις περιθωριοποιημένες κουλτούρες," είπε ο Andrew Bolton, curator του Costume Institute στους Times. 

Τo Met Gala 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάϊου στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.