ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ακυρώθηκε το show των Dolce & Gabbana μετά από θύελλα αντιδράσεων για ρατσιστική καμπάνια


Αφροδίτη Σακκά

21 Νοεμβρίου 2018

20160925_zaf_r103_010.jpg

Οι Dolce & Gabbana αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το show τους στη Σαγκάη μετά από κατηγορίες περί ρατσιστικής καμπάνιας στη Κίνα. Τη Δευτέρα, ανέβηκε ένα video στο οποίο φαίνεται ένα μοντέλο από την Κίνα να προσπαθεί να φάει μακαρόνια με chopsticks, το οποίο κατέβηκε σε λιγότερο από 24 ώρες. Ωστόσο, είχε ήδη κυκλοφορήσει σε όλα τα social media platforms της Κίνας, αλλά και στο Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by stefanogabbana (@stefanogabbana) on

Η θύελλα αντιδράσεων έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν κυκλοφόρησαν σχόλια του Stefano Gabbana των D&G την Τετάρτη, τη μέρα που ήταν προγραμματισμένο το show του brand #DGTheGreatShow στη Σαγκάη. Το σχεδιαστικό δίδυμο ισχυρίζεται πως τα screenshots από τους λογαριασμούς τους στα social media που περιλαμβάνουν εξαιρετικά υποτιμητικά σχόλια για τη Κίνα και τους Κινέζους χρήστες του internet,  ήταν αποτέλεσμα χακαρίσματος. Τα συγκεκριμένα screenshots κάνουν ήδη τον γύρο του internet με το hashtag #BoycottDolce να είναι στα trending.

Διαβάστε επίσης: H Miley Cyrus εξόργισε τον Stefano Gabbana στο Instagram

Οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν πως το show ακυρώθηκε, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως το brand αναγκάστηκε να ακυρώσει τη παρουσίαση μετά από επέμβαση της κινέζικης κυβέρνησης, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το σχεδιαστικό δίδυμο κατηγορείται για ρατσισμό μέσα σε μόνο 18 μήνες. Μία προηγούμενη καμπάνια των Dolce & Gabbana προβάλλει με τέτοιο τρόπο το Πεκίνο που οι Κινέζοι χρήστες του internet δείχνουν σαν να είναι υπανάπτυκτοι.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.