ΣΤΙΛ FASHION NEWS

10+1 εκθέσεις μόδας από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου που μπορείτε να θαυμάσετε online


Μάρθα Κουμπάνη

11 Απριλίου 2020

10+1 εκθέσεις μόδας από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου που μπορείτε να θαυμάσετε online

Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοιού υποχρέωσε πολλά μουσεία να κλείσουν τις πόρτες τους μέχρι νεωτέρας. Επιδείξεις και shows ακυρώθηκαν, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα πληγή για την βιομηχανία της μόδας.

Ωστόσο, ορισμένα μουσεία, που φιλοξενούν εκθέσεις μόδας, αποφάσισαν να διαθέσουν online τις μόνιμες συλλογές τους, καθώς και κάποιες που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν. Εμείς συγκεντρώσαμε 11 από τις σπουδαιότερες.

SCAD FASH Μουσείο της Μόδας και του Κινηματογράφου

Το μουσείο μόδας Art and Design του κολεγίου Savannah, στην Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ, μελετάει την μόδα ως μέσο επικοινωνίας μέσα από την ιστορία και τον κινηματογράφο. Μπορείτε να δείτε την μόνιμη έκθεσή του για το κλασικό μικρό μαύρο φόρεμα (LBD), καθώς και την ιστορία του μοναδικού Oscar de la Renta.

Μουσείο του FIT

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της μόδας, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, διαθέτει και μουσείο μόδας. Συνεχείς εναλλασσόμενες εκθέσεις παρουσιάζουν το ιστορικό της μόδας και πώς κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές και ρούχα εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια καθώς και την ιστορία του denim.

Μουσείο Victoria and Albert

Το V&A μουσείο του Λονδίνου όχι μόνο παρουσιάζει όμορφα εκθέματα της τέχνης και του design, αλλά προσφέρει και μια εντυπωσιακή ποικιλία με εκθέματα που είναι αφιερωμένα στην μόδα.

Δημιουργίες Balenciaga και Schiaparelli, μαζί με ενδιαφέρουσες αναφορές για το πώς η μόδα και η πολιτική αλληλεπιδρούν μεταξύ τους είναι διαθέσιμες.

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Το MET φιλοξενεί κάθε χρόνο το παγκοσμίου φήμης Gala, το οποίο φέτος ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας. Tώρα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις προηγούμενες εκθέσεις.

Musée des Arts Décoratifs

Το συγκεκριμένο μουσείο δίνει έμφαση στην εξέλιξη του στυλ. Σίγουρα μία επίσκεψη στο Παρίσι θα ήταν πολύ καλύτερη για να θαυμάσεις από κοντά τα εκθέματα. Όμως, και μία online επίσκεψη είναι μοναδική εμπειρία.

Μουσείο και Γκαλερί του FIDM

Το Ινστιτούτο Design και Merchandising της μόδας στο Λος Άντζελες έχει σαν κεντρική θεματολογία του την ιστορία της μόδας τα τελευταία 200 χρόνια. Μπορείτε να επισκεφθείτε συλλογές συγκεκριμένων σχεδιαστών και να κάνετε μία ενδελεχή έρευνα. Θα ανακαλύψετε συλλογές του Karl Lagerfeld για τον οίκο Chloé και σχέδια της Rei Kawakubo για τον Comme des Garçons, από τη δεκαετία του 1980.

Ινστιτούτο Κουστουμιού του Κυότο

Το Ινστιτούτο Κοστουμιού του Κυότο ερευνά τη δυτική μόδα και καταγράφει την εξέλιξή της μέσα στους αιώνες. Εκτεταμένες έρευνες που γίνονται στην σημασιολογία των χρωμάτων και σε διάφορους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην υψηλή ραπτική είναι κάτι που πρέπει να διαβάσετε.

Αρχείο Conde Nast

Όπως πιθανόν να κατάλαβατε από τον τίτλο, πρόκειται για ένα αρχείο από εικόνες προς μελέτη. Δείτε φωτογραφίες από τους Ansel Elgort και Irving Penn για περιοδικά μόδας και μάθετε περισσότερα για το New Look του Christian Dior μέσα από τις σελίδες της Vogue εκείνης της εποχής.

Μουσείο Salvatore Ferragamo

Η οικογένεια Ferragamo ίδρυσε αυτό το μουσείο, στη Φλωρεντία, για να παρουσιάσει όλη την ιστορία της χειροποίητης τέχνης του πιο διάσημου ιταλικού οίκου δερμάτινων ειδών. Μπορείτε να δείτε εκθέματα που δείχνουν την πολύ στενή σχέση που είχε ο οίκος με τις Audrey Hepburn και Marilyn Monroe, καθώς και κάποια statement κομμάτια.

MoMu Μουσείο Μόδας της Αμβέρσας

Αρκετοί σχεδιαστές, όπως ο Martin Margiela, η Ann Demeulemeester, και ο μοναδικός Dries Van Noten κατάγονται από την πόλη της Αμβέρσας. Το μουσείο, όχι μόνο αποτίει φόρο τιμής σε μεγάλους Bέλγους σχεδιαστές, αλλά μελετά και άλλους μεγάλους δημιουργούς της μόδας.

Μουσείο των Τεχνών της Βοστώνης

Το μουσείο εξετάζει την ιστορία της μόδας ανά αιώνα, καθώς επίσης μελετά τον κόσμο της φωτογραφίας της μόδας.

Featured image via @momuantwerp (Instagram)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.