ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Squadded: Η νέα τάση στο shopping που αναδύεται την εποχή του COVID-19 - Είναι το next big thing


Μάρθα Κουμπάνη

16 Μαΐου 2020

Squadded: Η νέα τάση στο shopping  που αναδύεται την εποχή του COVID-19 - Είναι το next big thing

Aπό όλα τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω με τους φίλους μου - να μιλάω για ασήμαντα πράγματα, να βγάζουμε φωτογραφίες για το Instagram, τα ψώνια είναι η πιο αγαπημένη μας κοινή δραστηριότητα. To πιθανότερο είναι ότι ισχύει το ίδιο και για εσάς. Το shopping άλλωστε, συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από χαλαρό περπάτημα σε κάποιον κεντρικό δρόμο της πόλης και κουβεντούλα με καφέ στο χέρι.

Ωστόσο, στην εποχή του COVID-19, πολλά πράγματα αλλάζουν και ο τρόπος που κάναμε τις αγορές μας αλλάζει και αυτός, με το e-shopping να αποτελεί πλέον απαραίτητο εργαλείο. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το να επισκέπτεσαι τα φυσικά μαγαζιά με τις κολλητές και να ανταλλάσσετε απόψεις για κάθε κομμάτι που δοκιμάζετε.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε και η Elysa Kahn, πρώην brand manager της  L'Oréal, η οποία δημιούργησε μία νέα πλατφόρμα που στοχεύει να κάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο πιο κοινωνικό, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο σε ομάδες.

Η πλατφόρμα που ονομάζεται Squadded Shopping Party, είναι δωρεάν. Ενθαρρύνει τους χρήστες να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο με άλλα άτομα και αναμένεται να γίνει trend.

jenny.gr

Ξέρω τι σκέφτεστε. Έχετε ήδη τόσες πολλές εφαρμογές. χρειάζεστε πραγματικά άλλη μία; Εάν σας αρέσει να έχετε την έγκριση της BFF προτού αγοράσετε το τέλειο φόρεμα, ναι. Η εφαρμογή Squadded Shopping Party είναι μοναδική, καθώς επιτρέπει σε εσάς και τους φίλους σας να συζητάτε για πιθανές αγορές πριν αγοράσετε, οπότε μπορείτε να παραλείψετε την αποστολή συνδέσμων στην ομαδική συνομιλία σας και να τα κάνετε όλα κατά την περιήγησή σας.

Αν και θεωρείται "η πρώτη εφαρμογή για αγορές με τους φίλους σας", είναι στην πραγματικότητα μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Μόλις εγκατασταθεί, μπορείτε να μπείτε σε ιστότοπους όπως ASOS, Missguided, Zara, Topshop, ακόμη και Sephora. Όταν βρείτε αντικείμενα που σας αρέσουν, μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα επιθυμιών σας, να ρωτήσετε τους φίλους σας για συμβουλές και ακόμη και να δείτε τι αγαπούν οι άλλοι χρήστες. Έξυπνο.

BTW, αν είστε επωνυμία, μπορείτε να καταχωρίσετε τον δικό σας ιστότοπο στο Squadded, ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να τον χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια αγορών - και θα μπορούσε πραγματικά να λειτουργήσει υπέρ σας.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας αγοραστής, o oποίος θα το μοιραστεί με τους φίλους του και οι πωλήσεις σας θα μπορούσαν να τριπλασιαστούν. Αν ψάχνατε μια καλή δικαιολογία για ηλεκτρονικές αγορές σήμερα, το Squadded είναι.

Άνθρωποι μόνοι τους στα σπίτια τους, συνομιλούν και περιηγούνται, μπορούν ακόμα να αισθανθούν την αίσθηση της συντροφικότητας, λέει η Kahn. Η πανδημία προκάλεσε πολιτιστική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν και περνούν χρόνο μαζί: η δημοτικότητα τoυ live streaming, η οποία έχει παρόμοια οφέλη όπως η παροχή εμπιστοσύνης και διαφάνειας που παραδοσιακά λείπει από το ηλεκτρονικό εμπόριο, έχει περάσει από την Ασία σε άλλες χώρες παγκοσμίως. Oι ομαδικές αγορές θα μπορούσαν να είναι η επόμενη μεγάλη αγοραστική συνήθεια.

Βεβαίως, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο, αλλά σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το κάνετε, το Squadded είναι σίγουρα το next best thing.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.