ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H Sies Marjan κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό


Μάρθα Κουμπάνη

16 Ιουνίου 2020

H Sies Marjan κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό

Η Sies Marjan, το πολλά υποσχόμενο luxury brand ανακοίνωσε ότι κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Λανσαρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2016 από τον πρώην σχεδιαστή του οίκου Dries Van Noten, Sander Lak, και ξεχώρισε για τα ζωηρά χρωματα και τα πολυτελή υφάσματα της. Παρά την μεγάλη επιτυχία της, τα οικονομικά της υπέστησαν μεγάλο πλήγμα όταν το πολυκατάστημα Barneys New York, με το οποίο η μάρκα υπέγραψε μια αποκλειστική συμφωνία, έκλεισε τις πόρτες του στα τέλη του 2019. Το label, το οποίο υποστηρίχθηκε από τους δισεκατομμυριούχους Nancy και Howard Marks, απέτυχε να επενδύσει αρκετά νωρίς στο λιανικό εμπόριο απευθείας στον καταναλωτή και αντ ‘αυτού βασίστηκε στη χονδρική.

Η Sies Marjan έκλεισε επίσημα τις πόρτες της στις 16 Ιουνίου 2020. Η μάρκα, της οποίας το Instagram φαίνεται απενεργοποιημένο, εξέδωσε μια σύντομη δήλωση σχετικά με την απόφασή της: «Ως μια νέα ανεξάρτητη εταιρεία, επηρεαστήκαμε σημαντικά από τον COVID-19. Με βαριά καρδιά, έχουμε πάρει την πολύ δύσκολη απόφαση να κλείσουμε την επιχείρησή μας”.

Σε μια δεύτερη δήλωση, ο Lak εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους υποστηρικτές και τους συνεργάτες του. «Αυτό που καταφέραμε ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», έγραψε. «Σας ευχαριστώ όλους όσοι έχετε δώσει τον χρόνο και το ταλέντο σας στην Sies Marjan όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε δημιουργήσει μια μοναδική μάρκα, της οποίας η κληρονομιά δεν είναι μόνο στα ρούχα και τις συλλογές, αλλά και σε κάθε άτομο που συνέβαλε στην πορεία”.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.