ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Michael Kors: Aποχωρεί από την New York Fashion Week


Μάρθα Κουμπάνη

16 Ιουνίου 2020

Michael Kors: Aποχωρεί από την New York Fashion Week

O Michael Kors ανακοίνωσε ότι δεν θα παρουσιάζει πλέον τις συλλογές του σύμφωνα με το παραδοσιακό fashion calendar. O Αμερικανός δημιουργός εξήγησε ότι ο ίδιος και η ομάδα του θα εργάζονται γαι τη δημιουργία μόνο δύο συλλογών κάθε χρόνο, ενώ αυτό τον Σεπτέμβριο δεν θα συμμετέχει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και θα πουλήσει τα ρούχα του στους retailers πριν τα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό.

"Εδώ και καιρό σκέφτομαι πως το fashion calendar πρέπει να αλλάξει. Είναι πολύ εντυπωσιακό το ότι βρίσκομαι σε ανοιχτό διάλογο με την κοινότητα της μόδας σχετικά με το ημερολόγιο –από τους Giorgio Armani, Dries Van Noten, Gucci και YSL, μέχρι και τους μεγαλύτερους retailers του πλανήδη- σχετικά με το πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε τις διαδικασίες στη δουλειά μας. Όλοι μας είχαμε χρόνο να σκεφτούμε και να αναλύσουμε τα δεδομένα και πιστεύω πως πολλοί συμφωνούν ότι έχει έρθει η ώρα για μια νέα προσέγγιση, μια νέα εποχή" είπε αναλυτικά μέσα από την επίσημη ανακοίνωσή του.

Είναι η τελευταία προσθήκη στη λίστα με τους σχεδιαστές που υιοθετούν νέο σχέδιο δράσης. Ο Saint Laurent ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και ο Gucci, με τη σειρά του, εξήγησε ότι δεν θα δουλεύει πια με τον ίδιο τρόπο αλλά θα παρουσιάζει αντί για πέντε, μόλις δύο shows κάθε χρόνο.

Αυτές οι ανακοινώσεις ακολούθησαν την ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν οι Dries van Noten, Erdem Moralioglu, Gabriela Hearst, Joseph Altuzarra, Tory Burch, Craig Green και οι Proenza Schouler, η οποία καλούσε για άμεση αλλαγή.

Στο μεταξύ τα BFC και CFDA συνεργάστηκαν για να ζητήσουν από τους σχεδιαστές και τις εταιρείες να "κάνουν επανεκκίνηση και να ξανασκεφτούν επειγόντως" τα επιχειρηματικά μοντέλα τους. Θεωρούν πως τα brands δεν θα πρέπει να έχουν πάνω από δύο κυρίως συλλογές το χρόνο, αλλά να τις παρουσιάζουν σύμφωνα με το fashion calendar στις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας, έτσι ώστε "να μην αναγκάζουν τους αγοραστές και τους δημοσιογράφους να ταξιδεύουν συνεχώς".