ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O οίκος Gucci λανσάρει την πρώτη sustainable συλλογή του - Πρωταγωνίστρια η Jane Fonda


Μάρθα Κουμπάνη

17 Ιουνίου 2020

O οίκος Gucci λανσάρει την πρώτη sustainable συλλογή του - Πρωταγωνίστρια η Jane Fonda

O οίκος Gucci λανσάρει την πρώτη sustainable συλλογή του. Η Gucci Off the Grid είναι η πρώτη ολοκληρωμένη σειρά που δημιούργησε ο Alessandro Michele προκειμένου να υποστηρίξει το όραμα του label για μια κυκλική και πιο βιώσιμη παραγωγή.

Σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και έχει φτιαχτεί από ανακυκλωμένα, οργανικά, βιοδιασπώμενα και βιώσιμα υλικά, όπως το ECONYL®, ένα νάυλον που παράγεται από δίχτυα και απόβλητα. Μαζί με τη συλλογή, που περιλαμβάνει genderless τσάντες, αξεσουάρ, παπούτσια και ready-to-wear, ο Gucci κυκλοφορεί την νέα παγκόσμια καμπάνια που έχει δημιουργήσει ο Alessandro Michele και φωτογράφησε o Harmony Korine. Σε αυτή αφηγείται την ιστορία ατόμων που εγκατέλειψαν την πόλη για να ζήσουν σε ένα δεντρόσπιτο, μια ξύλινη κατασκευή ανάμεσα σε ουρανοξύστες. Το δεντρόσπιτο χρησιμοποιείται σαν αλληγορία για να εκφράσει την δυνατή επιθυμία για επιστροφή στη φύση... Off the Grid.

"H συλλογή αυτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Καθένας έφερε κάτι. Το ίδιο ισχύει και για την καμπάνια, είναι ο διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να χτίσουν κάτι νέο. Φαντάστηκα ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα δεντρόσπιτο μέσα στο κέντρο της πόλης, όπως τα παιδιά παίζουν στο πάρκο. Γιατί όλοι μας χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σπίτι για να καταλάβουμε ότι ο πλανήτης μας υπάρχει, η φύση είναι ζωντανή, παρόλο που δεν φαίνεται, που μοιάζει να βρίσκεται κάπου μακριά", εξηγεί ο Alessandro Michele σχετικά με τη νέα συλλογή.

https://instagram.com/p/CBiEtEFiq9c/

Η καμπάνια φωτογραφήθηκε στο Los Angeles πριν την πανδημία, με ξεχωριστούς πρωταγωνιστές.. Η Jane Fonda, ηθοποιός, παραγωγός, συγγραφέας και ακτιβίστρια, ο Miyavi, μουσικός και ηθοποιός, ο David de Rothschild, περιβαλλοντολόγος και εξερευνητής, o Lil Nas X, rapper, τραγουδιστής και στιχουργός και η King Princess, τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσικός παραγωγός.

#GucciOffTheGrid

To βασικό υλικό της συλλογής είναι το 100% νάυλον που έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένες ίνες ECONYL®. Προέρχονται από δίχτυα και πλαστικά απόβλητα, τα οποία διαφορετικά θα είχαν καταλήξει στα σκουπίδια και θα αποτελούσαν εκ νέου απειλή για το περιβάλλον. Ο Gucci είναι το πρώτο luxury brand που χρησιμοποιεί το ECONYL® από το 2016. Κάποια κομμάτια της συλλογής είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά και έχουν χρησιμοποιηθεί πιο βιώσιμες πρακτικές. Για να υποστηριχθεί ένας συνεχής κύκλος, ακόμα και τα δερμάτινα κομμάτια της συλλογής, προέρχονται από το Gucci-Up πρόγραμμα, που κάνει upcycling υλικών από παλαιότερες σειρές.

https://instagram.com/p/CBgc_-Aq8dC/

Σχετικά με τις εκπομπές αερίων, η προσέγγιση του Gucci έχει σαν προτεραιότητα να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Ο οίκος λοιπόν, ψάχνει και εντάσσει συνεχώς στην παραγωγή του πιο βιώσιμες εναλλακτικές, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, και τα πιο παρθένα και χωρίς χημικές επεξεργασίες, υλικά.

Η συλλογή Gucci Off The Gridd έρχεται με ένα packaging με πιστοποιητικό FSC, που περιλαμβάνει μία κάρτα με το λογότυπο του οίκου, αλλά και πληροφορίες για το project βιωσιμότητας, που βρίσκεται πίσω από αυτή την capsule collection.