ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο οίκος Diane Von Furstenberg κήρυξε πτώχευση: H επίσημη ανακοίνωση της σχεδιάστριας


Μάρθα Κουμπάνη

31 Ιουλίου 2020

Ο οίκος Diane Von Furstenberg κήρυξε πτώχευση: H επίσημη ανακοίνωση της σχεδιάστριας

Το brand της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Diane von Furstenberg κήρυξε πτώχευση στην Ευρώπη.

Το brand της Fustenberg αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ήδη από τα τέλη του 2019. Όταν λοιπόν, η πανδημία εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα ateliers, εργοστάσια και μαγαζιά να κλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το brand δεν τα κατάφερε. «Ο κορωνοϊός χτυπάει κάποιον πολύ περισσότερο αν προϋπάρχει πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Fustenberg σε συνέντευξή της.

Η ίδια θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση αναφορικά με την πτώχευση του fashion label της μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram: «Αναφορικά με το άρθρο της NY Times, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα ώστε να μην παρεξηγηθώ. Έχουμε σκοπό να πληρώσουμε όλους τους υπαλλήλους που αποδεσμεύσαμε, συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης. Θα ήθελα ακόμη να αναφέρω ότι δεν έχουμε λάβει καμία χρηματοδότηση από το κράτος όλο αυτό το διάστημα. Όπως όλοι, οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι και προσπαθούμε να απαλλαγούμε απ’ όλες αυτές τις δυσκολίες. Πρέπει να κλείσουμε πολλά καταστήματα και να μικρύνουμε την επιχείρησή μας, αλλά το brand θα συνεχίσει. […] Η αποδοχή των αδυναμιών μου, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων εποχών, και μαθαίνοντας απ’ αυτές, θα κάνει εμένα την ίδια, αλλά και το brand μου πιο δυνατό».

Η σχεδιάστρια, της οποίας το όνομα συνδέθηκε με το εμβληματικό wrap dress, αλλά και τον φεμινισμό σκοπεύει να κλείσει 18 από τα 19 καταστήματα που έχει στην Αμερική, ενώ όλα δείχνουν πως θα επικεντρωθεί στο online κατάστημα της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.