ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Kανένα runway: O Giorgio Armani θα παρουσιάσει τη νέα συλλογή του live στην τηλεόραση


Μάρθα Κουμπάνη

8 Σεπτεμβρίου 2020

Kανένα runway: O Giorgio Armani θα παρουσιάσει τη νέα συλλογή του live στην τηλεόραση

O Giorgio Armani ανακοίνωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ότι το show για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιταλική τηλεόραση. "Οι πιο απλές ιδέες είναι συνήθως οι καλύτερες”, δήλωσε ο σχεδιαστής.

"Στη δεκαετία του '80 η μόδα έζησε μεγάλες στιγμές μέσα από την τηλεόραση, όταν οι σχεδιαστές εμφανιζόμασταν συχνά στη μικρή οθόνη και μιλούσαμε επί παντός επιστητού. Ποτέ όμως, η τηλεόραση δεν έχει χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει μια νέα συλλογή, πριν ακόμα τη δουν οι επαγγελματίες του χώρου", συνέχισε. "Μιλάμε για εκδημοκρατισμό... Τι είναι πιο δημοκρατικό από την τηλεόραση;".

Τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν το lockdown στη Β. Ιταλία, ήταν προγραμματισμένο να γίνει το show του οίκου, στο αμφιθέατρο που βρίσκεται στα headquarters της εταιρίας Armani στο 59 της οδού Bergognone στο Μιλάνο. Μια μέρα πριν, ο σχεδιαστής δημοσίευσε δήλωσή του, με την οποία ζητούσε από τους καλεσμένους στο show να μην παραβρεθούν "σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας”. Η επίδειξη έγινε χωρίς θεατές, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και μεταδόθηκε μέσω live streaming από τους λογαριασμούς του οίκου στα social media. "Το ίδιο θα γίνει ξανά, γιατί δυστυχώς, τα γεγονότα δεν μας διέψευσαν", λέει ο σχεδιαστής.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9 μ.μ., το show θα παρακολουθήσουν όλοι oι Ιταλοί, αφού θα μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση, μέσα από το κανάλι La7. "Θέλω να δείξω ότι υπάρχει κι άλλη μία εναλλακτική, πέρα από το διαδίκτυο", δήλωσε στη συνέντευξή του ο σχεδιαστής που κατά τη διάρκεια του lockdown είχε μιλήσει για την ανάγκη να ξεφύγουν οι δημιουργοί από τους φρενήρεις και "ανήθικους" ρυθμούς που επιβάλλει η βιομηχανία προς όφελος μιας πιο αειφόρου και αυθεντικής μόδας, που θα δίνει χώρο στον άνθρωπο και τη δημιουργικότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.