ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο διάσημος σχεδιαστής Kenzo Takada έφυγε στα 81 του από κορωνοϊό


The Jennettes

4 Οκτωβρίου 2020

Ο διάσημος σχεδιαστής Kenzo Takada έφυγε στα 81 του από κορωνοϊό

Λίγο μετά το fashion show Kenzo στο Παρίσι για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι του '21, ο εκπρόσωπος τύπου του ιδρυτή του οίκου Kenzo Takada ανακοίνωσε τον θάνατό του. Ο Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας, άφησε την τελευταία του πνοή στα 81 του, μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, σε νοσοκομείο στο Παρίσι.

https://instagram.com/p/CF7bBNmKDUg/

Ο Kenzo Takada επέβαλε την θέση του στη φημισμένη για τη μόδα πρωτεύουσα χάρη στο ταλέντο του. Τη δεκαετία του ΄60 ξεκίνησε την καριέρα του στο Παρίσι και από τότε το label Kenzo έχει ταυτιστεί με την πολυτέλεια. Διάσημος κυρίως για τα έντονα χρώματα που κατάφερνε να συνδυάσει περίτεχνα σε ένα ύφασμα, δίνοντας μία δική του πνοή στα prints.

Το 1993, η εταιρεία του Kenzo πουλήθηκε στην LVMH και 6 χρόνια μετά ο ίδιος αποσύρθηκε για να ακολουθήσει τη δική του καλλιτεχνική πορεία στον σχεδιασμό όχι μόνο ρούχων. Μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο ο Kenzo Takada είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει ένα καινούργιο lifestyle brand. με την ονομασία K3.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.