ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Elie Saab: Aποχωρεί από την Haute Couture Week του Παρισιού


Μάρθα Κουμπάνη

19 Ιανουαρίου 2021

Elie Saab: Aποχωρεί από την Haute Couture Week του Παρισιού

Η Elie Saab αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εβδομάδα Couture του Παρισιού αφού ο Λίβανος επέβαλε αυστηρό lockdown για να καταπολεμήσει την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Saab αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση της συλλογής έως ότου βελτιωθούν οι συνθήκες, προς το συμφέρον της προστασίας της ομάδας του με περισσότερα από 400 άτομα, δήλωσε ο Elie Saab Jr., διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ιδρύθηκε από τον πατέρα του.

« Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και να περιμένουμε τη σωστή στιγμή για να το παρουσιάσουμε στο κοινό », είπε στο WWD. Ο Λίβανος έχει απαγορεύσει στους κατοίκους ακόμη και να ψωνίζουν παντοπωλεία , γεγονός που ώθησε το νοσοκομειακό του σύστημα σε σημείο κατάρρευσης.

 «Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες στο Λίβανο είναι μια σημαντική κλιμάκωση περιπτώσεων και μια σημαντική έλλειψη σε νοσοκομειακά κρεβάτια και σε νοσοκομειακά εργαλεία όπως αναπνευστήρες. Τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι », δήλωσε ο Saab. «Ειλικρινά, ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός και για εμάς, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, η ασφάλεια έρχεται πρώτη, ειδικά η ασφάλεια των υπαλλήλων μας και όλων όσων εργάζονται στη συλλογή», ​​πρόσθεσε.

jenny.gr

Οι Λιβανέζοι σχεδιαστές υπέστησαν σοβαρή ζημιά στα κεντρικά γραφεία τους σε μια καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου, επιδεινώνοντας τα προβλήματα τους. Εκπρόσωπος του Zuhair Murad είπε ότι δεν θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια πλήρη συλλογή αυτή τη σεζόν, αλλά πιθανότατα θα έδειχνε ένα teaser κατά τη διάρκεια των γαλλικών σόου, ενώ ο Maison Rabih Kayrouz απουσιάζει από το πρόγραμμα.

Ο Saab ολοκλήρωσε τις επισκευές στην έδρα του στη Βηρυτό στις αρχές του τρέχοντος έτους. 

«Η βασική μας προτεραιότητα ήταν να επαναφέρουμε την επιχείρηση σε καλό δρόμο και να σηκωθούμε ξανά για να είμαστε ένα καλό παράδειγμα για τη νεολαία και για άλλες επιχειρήσεις που ίσως έχουν χάσει την ελπίδα. Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει ελπίδα και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη χώρα », δήλωσε ο Saab. «Είχαμε μια καλή χρονιά συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση. Δεν ήταν μια εύκολη χρονιά, αλλά τα καταφέραμε », είπε, σημειώνοντας ότι οι λίγοι γάμοι που πραγματοποιήθηκαν ήταν στην Μέση Ανατολή,  Νότια Αμερική,  Ηνωμένες Πολιτείες, η Ανατολική Ευρώπη και η Ασία.

Επιπλέον θεώρησε πως η επιτυχία προέρχεται από το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, που κυκλοφόρησε το 2019, βοηθώντας τον να αντιμετωπίσει την κρίση. Ο Saab έχει μειώσει την εξάρτησή του από το λιανικό εμπόριο, με μόλις επτά καταστήματα που λειτουργούν άμεσα σε όλο τον κόσμο, και επεκτάθηκε σε νέες πλατφόρμες όπως το Amazon ενώ δημιούργησε κατηγορίες προϊόντων όπως οικιακά είδη και παιδικά ρούχα. «Όταν η πανδημία ξέσπασε, επιτάχυνε όλα τα σχέδιά μας για τη δημιουργία μιας εταιρείας που είναι πιο ευέλικτη», δήλωσε ο Saab. «Καταφέραμε να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά εφαρμόζονται και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το 2021.»

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.