Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου ανακοίνωσε το πρόγραμμά της

Μάρθα Κουμπάνη
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021

Tο επίσημο πρόγραμμά της ανακοίνωσε η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου, και θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσίευσε η Camera Nazionale della Moda, διοργανώτρια αρχή της ιταλικής fashion week, η έναρξη της Εβδομάδας θα είναι αφιερωμένη μέσα από ένα μικρό film, στον Beppe Modenese, επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Ιταλικής μόδας και υπεύθυνο για την ανάδειξη της Ιταλικής μόδας παγκοσμίως, που πέθανε τον Νοέμβριο σε ηλικία 92 ετών. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των συλλογών Μαύρων σχεδιαστών που εργάζονται για την ιταλική μόδα υπό την ενότητα "Black Lives Matter in Italian Fashion" και στη συνέχεια το show του οίκου Missoni.

Η πρώτη μέρα του προγράμματος περιλαμβάνει επίσης το show του οίκου Fendi, με το οποίο ο Kim Jones θα κάνει το ντεμπούτο του και στο ready- to - wear. Την ίδια μέρα, όμως, θα κάνει το ντεμπούτο του στις συλλογές Roberto Cavalli o Fausto Puglisi, ωστόσο η παρουσίαση θα γίνει με ιδιωτικά ραντεβού. 

Λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί από την Ιταλική κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, τα events θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού εκτός από buyers και δημοσιογράφους. Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 61 runway shows (κεκλεισμένων των θυρών) και 57 παρουσιάσεις. 

Οι οίκοι Prada και Giorgio Armani έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να κινηματογραφήσουν τα catwalks με τις AW21 συλλογές τους  ενώ ο οίκος  Brunello Cucinelli θα μεταδώσει σε livestreaming το show του από τα κεντρικά του στην επαρχία του Solomeo, έξω από τη Περούτζα.  

Εκτός ημερομηνιών της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου, θα παρουσιάσει μ' ένα video ο οίκος Versace τη fall 21 συλλογή του, συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου, ενώ εντελώς εκτός προγράμματος και χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα αποκαλύψουν τις συλλογές τους, μένουν οι οίκοι Gucci και Bottega Veneta. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits