ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O oίκος Hermès καινοτομεί με τη χρήση δέρματος μανιταριού για μια από τις εμβληματικές τσάντες του


16 Μαρτίου 2021

O oίκος Hermès καινοτομεί με τη χρήση δέρματος μανιταριού για μια από τις εμβληματικές τσάντες του
O διάσημος γαλλικός οίκος ένα βήμα πιο κοντά στην βιωσιμότητα

Η Hermès ξεφεύγει επίσημα από τις παραδόσεις της και προχωρά σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις αντί του δέρματος για τις εμβληματικές luxury bags.

To Business of Fashion ανέφερε ότι η τσάντα ταξιδιού της μάρκας "Victoria" έχει πλέον αναδημιουργηθεί από ένα νέο υλικό με βάση μανιτάρια. Ο γαλλικός οίκος έχει συνεργαστεί με την start up εταιρία MycoWorks, με έδρα την Καλιφόρνια, για την ανάπτυξη μιας μη δερματικής εναλλακτικής λύσης που μοιάζει με στοιχεία του δέρματος calfskin της Hermès και του «κεχριμπαρένιου χρώματος υλικού» της μάρκας, Sylvania. Το MycoWorks κατέχει επί του παρόντος το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να μετατρέψει το μυκήλιο, επίσης γνωστό ως «δίκτυο νημάτων από τη ριζική δομή των μανιταριών - σε ένα υλικό που μιμείται τις ιδιότητες του δέρματος».

Τις τελευταίες σεζόν, η βιομηχανία μόδας κάνει στροφή προς πιο πράσινες λύσεις. Gucci, Burberry και Chanel έχουν υποσχεθεί να εγκαταλείψουν τη γούνα ή εξωτικά δέρματα.

.

Σε μια δήλωση του ο artistic director της Hermès, Pierre-Alexis Dumas, δηλώνει στο Business of Fashion: «Το όραμα και οι αξίες του MycoWorks αντηχούν αυτές του Hermès: μια ισχυρή γοητεία με τη φυσική πρώτη ύλη και τον μετασχηματισμό της, μια αναζήτηση για αριστεία, με στόχο τη διασφάλιση της ορθής χρήσης των αντικειμένων και της μεγιστοποίησης της μακροζωίας τους. Με τη Sylvania, η Hermès βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού που ήταν πάντα: καινοτομία στη δημιουργία. "

Η Hermès έχει καταστήσει σαφές ότι η νέα τσάντα με βάση τα μανιτάρια δεν θα αντικαταστήσει τα iconic κομμάτια στο ρεπερτόριό τους. Με την προσφορά του δέρματος μανιταριού, η Hermès ελπίζει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανησυχία των καταναλωτών για τη βιωσιμότητα. Η νέα τσάντα αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2021 και αναμένεται να είναι ένα νέο προϊόν που προσφέρει ανάμεσα στις κλασικές τσάντες της Hermès.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits