ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Μια τεράστια τοιχογραφία του Hubert de Givenchy έκανε την εμφάνιση της στο Παρίσι και είναι so chic


Μάρθα Κουμπάνη

17 Μαρτίου 2021

Μια τεράστια τοιχογραφία του Hubert de Givenchy έκανε την εμφάνιση της στο Παρίσι και είναι so chic

Πώς να είναι άραγε να περπατά κανείς αμέριμνος στους δρόμους του Παρισιού και περνώντας από την Rue Vieille du Temple , στην διασταύρωση με τηνRue des Quatre-Fils να αντικρύζει έναν από τους πιο εμβληματικούς Γάλλους Couturiers να στέκεται  μπροστά του και να χαζεύει τους περαστικούς;

 Μια τεράστια τοιχογραφία fresco που απεικονίζει τον Hubert de Givenchy έκανε την εμφάνιση της στην περιοχή Marais του Παρισιού, τρία χρόνια μετά το θάνατο του σχεδιαστή.

Το Givenchy Parfums ανέθεσε το έργο, το οποίο είναι μια σύγχρονη ερμηνεία μιας διάσημης φωτογραφίας του Givenchy από τον Victor Skrebneski. Σε ασπρόμαυρο, είναι φτιαγμένη με τρόπο που θυμίζει σε στιλ airbrush και stencil, δηλαδή street art.

Η τοιχογραφία ύψους δύο ορόφων, στη διασταύρωση της Rue Vieille du Temple και της Rue des Quatre-Fils, απεικονίζει τον σχεδιαστή σε ένα μαύρο ζιβάγκο, όπως και στην εμβληματική φωτογραφία.

jenny.gr

Ο Givenchy, που πέθανε τον Μάρτιο του 2018, θεωρήθηκε ως ο πραγματικός gentleman της μόδας. Ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο του το 1952 και ήταν πιο γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο άνθρωπος πίσω από τα ενδύματα της ταινίας και της προσωπική γκαρνταρόμπα της μακροχρόνιας μούσας του, Audrey Hepburn, σε ταινίες όπως το "Breakfast at Tiffany's" και "Funny Face".

Η Hepburn είναι επίσης μούσα για την κυκλοφορία των αρωμάτων Givenchy, μιας αυτοκρατορίας από μόνη της για περισσότερα από 40 χρόνια, που ιδρύθηκε υπό τον αδελφό του Givenchy, Jean-Claude.

Το 1954, ο Givenchy δημιούργησε ένα προσαρμοσμένο λουλουδάτο άρωμα για τη φίλη και τη μούσα του. Όταν την ενημέρωσε τρία χρόνια αργότερα ότι σχεδίαζε να εμπορευματοποιήσει το άρωμα, η Hepburn φέρεται να δήλωσε, "Σου απαγορεύω", έναν ισχυρισμό που γέννησε τελικά το όνομα του αρώματος L'Interdit (ή Απαγορευμένο) .

Ακολούθησαν και άλλα αρώματα, όπως το Amarige και το Very Irresistible.

Με τους τέλειους τρόπους και την old-school πειθαρχία του χρωμάτισε με την ξεχωριστή παρουσία του τη βιομηχανία μόδας για περισσότερα από 50 χρόνια. 

Η τοιχογραφία του Givenchy θα παραμείνει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.