ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Fashion Revolution Week και οι Μaison Faliakos φέρνουν το Fashion Open Studio στην Ελλάδα


Μάρθα Κουμπάνη

15 Απριλίου 2021

Η Fashion Revolution Week και οι Μaison Faliakos φέρνουν το Fashion Open Studio στην Ελλάδα

Tα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα της φύσης είναι αλληλένδετα και αλληλεξαρτώμενα. Είμαστε μέρος του ευρύτερου κόσμου και το δικαίωμά μας σε ένα υγιές περιβάλλον εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη μας.

Χρειαζόμαστε μια επαναστατική αλλαγή στις μεταξύ μας σχέσεις, στη σχέση με τον φυσικό κόσμο, στη σχέση με τα ρούχα μας και μέσα στις αλυσίδες εφοδιασμού μόδας για τη δική μας ευημερία και για την υγεία της γης, των ποταμών και των ωκεανών μας.

Αυτή την Εβδομάδα Επανάστασης της Μόδας (Fashion Revolution Week) φέρνουμε τους ανθρώπους από όλη την κοινότητά μας πιο κοντά ενισχύοντας τις περιθωριοποιημένες φωνές. Συνεργαζόμαστε για να εξερευνήσουμε καινοτόμες και διασυνδεδεμένες λύσεις.

ΤΟ FASHION OPEN STUDIO (FOS) ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνεργασία με τον οίκο Maison Faliakos.


Στο επίκεντρο του Fashion Open Studio βρίσκεται η κυκλική μόδα. Εδώ και 40 χρόνια από τον Ιδρυτή Κώστα Φαλιάκο το 1981, μέχρι και σήμερα που τα ηνία κατέχουν ο Χρήστος Πετρίδης (Chief Creative Officer) και ο Βενέδικτος Αντύπας (Creative Director) η κυκλική μόδα αποτελεί εξειδίκευση του οίκου Maison Faliakos και τρόπο εισαγωγής της βιωσιμότητας στη βιομηχανία μόδας.

Θεματικές ενότητες:

Μέσα από ένα live-ψηφιακό τριήμερο workshop #UpcyclingCouture θα δούμε πως μία παλιά δημιουργία πολυτελείας αναγεννάται και σαν να ήταν καινούργιο ύφασμα μετατρέπεται σε ένα μία νέα δημιουργία.
Θα μοιραστούν τις ιστορίες upcycling couture εμβληματικές γυναίκες και πελάτισσες του Maison Faliakos δείχνοντάς μας πώς μοναδικά κομμάτια heritage που κληρονόμησαν, πήραν νέα ζωή.
Θα γνωρίσουμε μια ιδιαίτερη ιστορία, αυτή του ράφτη, πρώην θύμα εμπορίας ανθρώπων, που βρήκε στο atelier του Maison Faliakos την προσωπική του διάσωση και αναγέννηση.
Θα μας επισκεφθούν διάσημες φίλες και υποστηρικτές του οίκου και της φιλοσοφίας του.


Πότε και Πού

Το Fashion Open Studio θα διεξαχθεί στο Atelier του Maison Faliakos στο Μετς, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Fashion Revolution, στην επέτειο της τραγωδίας του Rana Plaza στο Μπαγκλαντές, 24 Απριλίου του 2013, που είχε περισσότερα από 1100 θύματα.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. Η παρακολούθηση θα είναι ταυτοχρόνως διεθνώς προσβάσιμη μέσω ψηφιακής πλατφόρμας έναντι του αντιτίμου των 5€ και οι θεατές θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Εξασφάλισε το ψηφιακό σου εισιτήριο σήμερα εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.